Welke Tanksimulators Zijn Er?

Inhoudsopgave:

Welke Tanksimulators Zijn Er?
Welke Tanksimulators Zijn Er?

Video: Welke Tanksimulators Zijn Er?

Video: Welke Tanksimulators Zijn Er?
Video: ROBLOX EATING SIMULATOR !! 2024, Mei
Anonim

Computertanksimulators bieden spelers de mogelijkheid om zich in een formidabel gevechtsvoertuig te voelen en zich midden in een tankgevecht te bevinden. Er zijn veel soorten van dergelijke spellen, die verschillen in plot, besturing en gameplay.

Welke tanksimulators zijn er?
Welke tanksimulators zijn er?

De eerste game waarin het nodig was om een tank te besturen en vijandelijke voertuigen te vernietigen, heette Battle City en werd in 1985 op gameconsoles uitgebracht. Het kan natuurlijk geen simulator worden genoemd, maar in feite was Battle City een van de eerste games die volledig aan tanks was gewijd. Momenteel kunnen bestaande tanksimulatoren worden onderverdeeld in verschillende hoofdgroepen.

Realisme of gemak?

Een van de soorten classificaties is genre. Net als in het geval van vluchtsimulators, zijn games onderverdeeld in realistische en arcadegames. Realistische simulators zijn een poging om alle subtiliteiten van het besturen van een gevechtsvoertuig met maximale nauwkeurigheid te reproduceren. Er zijn veel bedieningsinstellingen en vergelijkbaar met de echte fysica van de beweging van de tank en de beperking van het zicht. Dit alles maakt realistische simulators behoorlijk moeilijk om onder de knie te krijgen en daarom alleen interessant voor echte fans van militair materieel.

Wat betreft arcade-tanksimulators, hier zijn de bedieningselementen aanzienlijk vereenvoudigd in vergelijking met het heden en zijn veel echte indicatoren gewijzigd ten gunste van de dynamiek van de gameplay. Het is natuurlijk dit genre dat de meeste fans trekt, aangezien de "toegangsdrempel" hier vrij laag is.

Het succes van multiplayer-games

Bovendien kunnen alle tanksimulatoren worden onderverdeeld in enkelvoudig en netwerk. Als de speler in het eerste geval vecht tegen tegenstanders die worden bestuurd door kunstmatige intelligentie, dan moet hij in het tweede geval met andere spelers vechten. Natuurlijk opent de tweede optie veel meer tactische mogelijkheden, omdat de acties van levende mensen veel moeilijker te voorspellen zijn. Daarnaast is er een competitief element in online games dat de interesse van de spelers vergroot. Een van de meest populaire arcade-simulators voor meerdere spelers World of Tanks, gemaakt door het Wit-Russische bedrijf Wargaming, verzamelt bijvoorbeeld tot een miljoen online spelers alleen op Russisch-talige servers.

Op het kruispunt van genres bevinden zich de zogenaamde tactische shooters - computerspellen waarin spelers soldaten besturen, in sommige gevallen in staat om verschillende apparatuur te gebruiken, met name tanks. Dergelijke spellen kunnen echter niet als simulators worden geclassificeerd, omdat ten eerste de besturing van tanks daarin vrij primitief is en ten tweede tanks hier worden gebruikt om vijandelijke mankracht te vernietigen en niet om andere gevechtsvoertuigen te bestrijden, zoals in tanksimulators.

Aanbevolen: