Hoe Een Asd-bestand Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Asd-bestand Te Openen
Hoe Een Asd-bestand Te Openen

Video: Hoe Een Asd-bestand Te Openen

Video: Hoe Een Asd-bestand Te Openen
Video: Recover word file from ASD - Teching IT 2024, Mei
Anonim

Tijdens het werk van de MS Word-teksteditor wordt voor elk geopend document een exacte kopie van de tijdelijke opslag gemaakt. Bestanden van dit formaat hebben de asd-extensie en worden gebruikt om verloren kopieën te herstellen. U kunt asd-bestanden alleen openen met het programma waarmee ze zijn gemaakt.

Hoe een asd-bestand te openen
Hoe een asd-bestand te openen

Noodzakelijk

Microsoft Office Word-software

instructies:

Stap 1

Om een verloren of niet-opgeslagen bestand te herstellen, moet u eerst de optie "Back-upkopieën maken" inschakelen. Voor Microsoft Office Word 2003 is de volgorde als volgt. Klik in het hoofdvenster van het programma op het bovenste menu "Extra" en selecteer "Opties". Ga naar het tabblad "Opslaan" en vink het vakje aan naast "Altijd een back-up maken".

Stap 2

Voor Microsoft Office Word 2007 moet u op de grote knop met het Office-logo klikken en de sectie "Word-opties" selecteren. Ga naar het blok "Geavanceerd". Scroll naar beneden op de pagina naar het blok "Opslaan" en vink het vakje aan naast "Altijd een reservekopie maken".

Stap 3

Nu kan elk document dat in deze teksteditor is gemaakt, worden hersteld. Voor Microsoft Office Word 2003 moet u op het bovenste menu "Bestand" klikken en "Openen" selecteren. Selecteer in het venster dat verschijnt de regel "Recover text from any file", die in de vervolgkeuzelijst "File type" staat. Selecteer een document en klik op de knop "Openen" of druk op Enter.

Stap 4

Deze procedure is hetzelfde voor Microsoft Office Word 2007. Het enige verschil is dat u in plaats van het menu Bestand op de Office-knop moet klikken.

Stap 5

Het is ook mogelijk om het bestand met geweld te herstellen, hiervoor selecteert u in het dialoogvenster "Document openen" het document, klikt u vervolgens op het driehoekje naast de knop "Openen" en selecteert u de optie "Openen en herstellen".

Stap 6

In sommige gevallen is een herstart van de teksteditor vereist om het bestand te herstellen. Start MS Word, roep de Open Document-applet op. Selecteer in de kolom "Bestandstype" "Alle bestanden" en selecteer het bestand met de extensie asd. Open het en laad het programmavenster opnieuw. Wanneer u de applicatie opnieuw start, verschijnt er een waarschuwing op het scherm over eventuele niet-opgeslagen resultaten. Klik op de knop "Herstellen" en sla het bestand op in een willekeurige map.

Aanbevolen: