Ubuntu Installeren Vanaf Een USB-stick

Inhoudsopgave:

Ubuntu Installeren Vanaf Een USB-stick
Ubuntu Installeren Vanaf Een USB-stick

Video: Ubuntu Installeren Vanaf Een USB-stick

Video: Ubuntu Installeren Vanaf Een USB-stick
Video: How to Make Ubuntu 20.04 Bootable USB Drive 2024, April
Anonim

Het Ubuntu-besturingssysteem trekt veel gebruikers aan met zijn originaliteit van oplossingen en installatiegemak. In het tijdperk van de totale distributie van Windows behoudt gratis Ubuntu niet alleen zijn marktaandeel, maar vergroot het dit ook in het segment van grote industriële systemen.

Ubuntu installeren vanaf een USB-stick
Ubuntu installeren vanaf een USB-stick

Een USB-stick voorbereiden voor het installeren van Ubuntu

Gebruik het programma WinSetupFromUSB om een opstartbare USB-stick met Ubuntu te maken. U kunt het installatiebestand van WinSetupFromUSB 1.0 helemaal gratis downloaden van tal van internetbronnen. Installeer het programma op uw computer en voer het uit. Bevestig de selectie van het gewenste USB-opslagapparaat. Selecteer de opdracht Automatisch formatteren met FBinst. Selecteer vervolgens het Linux ISO / Other Grub4dos-compatibele ISO-item en specificeer het pad naar de Ubuntu-schijfkopie. Daarna zal de computer een dialoogvenster tonen waarin om een naam wordt gevraagd in het opstartmenu - geef een willekeurige naam op. Klik op de knop Go om de Ubuntu-installatiestick te maken. Houd er rekening mee dat tijdens het downloaden alle bestanden die mogelijk eerder op de USB-stick waren opgeslagen, worden gewist.

Computerinstellingen

Om de installatie vanaf een flashstation te autoriseren, moet u de computerinstellingen wijzigen. Om dit te doen, start u het BIOS en stelt u de USB-stick in als de eerste harde schijf en het eerste opstartapparaat in opstartapparaatprioriteiten. Vergeet niet om uw wijzigingen op te slaan wanneer u het BIOS afsluit en uw computer opnieuw op te starten.

Ubuntu installeren

Onmiddellijk na het opstarten vanaf een USB-flashstation, zal de computer een dialoogvenster weergeven voor het kiezen van een taal en opties voor gebruik: Ubuntu installeren of starten zonder het te installeren. Bevestig de keuze "Installeer Ubuntu", u kunt Russisch als systeemtaal selecteren. In de volgende fase zal de installatiewizard u vragen om te controleren op vrije ruimte en u vragen om de installatie van software van derden te bevestigen. Deze software is gerelateerd aan codecs en u kunt deze het beste downloaden. Volg de instructies op het scherm totdat de installatiewizard u meldt dat er een ander besturingssysteem (Windows) is gedetecteerd. Er zijn verschillende opties: Windows kan worden verwijderd of Ubuntu kan als tweede besturingssysteem worden geïnstalleerd. De derde optie is van toepassing op gevorderde gebruikers en vertegenwoordigt een onafhankelijke partitie van de harde schijf.

De handigste optie is om Ubuntu als een tweede systeem te installeren. Kies deze optie en volg de instructies van de installatiewizard. Houd er rekening mee dat nadat u op Nu installeren hebt geklikt, er wijzigingen worden aangebracht in bestaande schijfpartities en dat er nieuwe worden gemaakt. Dit proces zal enige tijd duren. In de volgende stappen moet u de huidige tijdzone, toetsenbordindeling selecteren en een account aanmaken.

Na het invoeren van alle gegevens start de installatie van Ubuntu op de computer. Wanneer de installatie is voltooid, wordt u gevraagd uw computer opnieuw op te starten.

Aanbevolen: