Hoe Tweede Core XP In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Tweede Core XP In Te Schakelen
Hoe Tweede Core XP In Te Schakelen

Video: Hoe Tweede Core XP In Te Schakelen

Video: Hoe Tweede Core XP In Te Schakelen
Video: Fast XP TRICKS in Fortnite Season 8 (Level Up to Tier 100!) 2024, Oktober
Anonim

De tweede processorkern is meestal standaard ingeschakeld in het besturingssysteem Windows XP, maar voor sommige programma's moet deze worden uitgeschakeld voor een juiste werking. Daarna kunnen er bepaalde problemen optreden bij het terugkeren naar de oorspronkelijke instellingen.

Hoe tweede core XP in te schakelen
Hoe tweede core XP in te schakelen

Noodzakelijk

optimalisatieprogramma

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de tweede processorkern is uitgeschakeld. Open hiervoor Windows Taakbeheer door op Alt + Ctrl + Delete of Shift + Ctrl + Esc te drukken en ga vervolgens naar het tabblad Systeemprestaties. Let op in hoeveel delen het laadvenster van de processor is verdeeld, indien in twee, dan zijn beide kernen ingeschakeld en functioneren ze op het juiste niveau.

Stap 2

In het geval dat slechts één van de twee kernen in het Windows XP-besturingssysteem werkt, download en installeer dan een optimalisatieprogramma dat de processor aanpast. Ga na installatie naar het hardwarebeheer van uw computer en schakel de werking van beide processorcores in. Zorg ervoor dat u uw computer opnieuw opstart, zelfs als het optimalisatieprogramma dit niet vereist, vergeet niet om de vooraf gemaakte wijzigingen op te slaan.

Stap 3

Om de werking van beide kernen van uw computer te testen, zet u deze aan en voert u een spel of programma uit waarvan de systeemvereisten veronderstellen dat u een dual-coreprocessor heeft. Start Taakbeheer en bekijk op het tabblad Systeemprestatieweergave de belasting van beide items. Het kan voor hen anders zijn, omdat de belasting niet altijd gelijkmatig wordt verdeeld.

Stap 4

Schakel de tweede processorkern in door het moederbordstuurprogramma dat op uw computer is geïnstalleerd terug te draaien. Bereid het stuurprogramma van tevoren voor op de volgende installatie, bij voorkeur een bijgewerkte versie. Installeer de software opnieuw en start uw computer opnieuw op.

Stap 5

Controleer de werking van beide kernels in Apparaatbeheer. Deze volgorde werkt in zeer zeldzame gevallen. U kunt ook proberen het systeem vanuit een eerdere staat te herstellen, maar in dit geval worden ook de overige wijzigingen die u in de loop van de tijd hebt aangebracht, geannuleerd.

Aanbevolen: