Hoe De Tweede Videokaart In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Tweede Videokaart In Te Schakelen
Hoe De Tweede Videokaart In Te Schakelen

Video: Hoe De Tweede Videokaart In Te Schakelen

Video: Hoe De Tweede Videokaart In Te Schakelen
Video: 2e Videokaart uitschakelen 2024, Mei
Anonim

Op bepaalde notebookmodellen zijn standaard twee videoadapters aanwezig. Meestal is dit een geïntegreerde videokaart aangedreven door een processor en een aparte onafhankelijke adapter.

Hoe de tweede videokaart in te schakelen
Hoe de tweede videokaart in te schakelen

Het is nodig

AMD Engine Control Center

instructies:

Stap 1

De voordelen van het gebruik van twee videokaarten kunnen alleen worden gewaardeerd door mensen die vaak een laptop zonder stroomaansluiting gebruiken. Feit is dat een geïntegreerde videokaart aanzienlijk minder stroom nodig heeft om te werken. Hierdoor kunt u de gebruiksduur van het apparaat verlengen zonder op te laden.

Stap 2

Bij sommige laptops schakelt het besturingssysteem automatisch van videokaart, en soms moet je het zelf doen. En er zijn veel manieren om dit probleem op te lossen.

Stap 3

Als u een van de videoadapters helemaal niet wilt gebruiken, schakel deze dan volledig uit. Open hiervoor de eigenschappen van het menu Deze computer en ga naar Apparaatbeheer. Bekijk de hardwarelijst en zoek de vereiste grafische kaart. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Uitschakelen". Klik op de knop "Ja" om de bewerking te bevestigen.

Stap 4

Als het scherm uitgaat nadat u de adapter hebt uitgeschakeld, start u de laptop opnieuw op. Het systeem schakelt automatisch de tweede videokaart in.

Stap 5

Als u een geïntegreerde videoadapter gebruikt die op een AMD (Radeon)-processor is geïnstalleerd, kunt u de videokaart programmatisch wisselen.

Stap 6

Ga naar ati.com en download daar het programma dat geschikt is voor uw videokaart. Dit is precies het geïntegreerde model. Installeer AMD Engine Control Center en start uw laptop opnieuw op.

Stap 7

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad. Selecteer AMD PowerXpress configureren. U ziet een menu met beide videoadapters. U kunt ook zien welke van de apparaten momenteel in gebruik zijn. Klik op de inscriptie, die de tweede videokaart symboliseert, en klik op de knop "Toepassen".

Stap 8

Als je wilt dat de videokaarten automatisch veranderen wanneer je de stroom aansluit/loskoppelt, activeer dan het item "Automatische selectie van laag GPU-stroomverbruik bij gebruik op batterijstroom".

Aanbevolen: