Het Leven En De Dood Van Een Joystick

Inhoudsopgave:

Het Leven En De Dood Van Een Joystick
Het Leven En De Dood Van Een Joystick

Video: Het Leven En De Dood Van Een Joystick

Video: Het Leven En De Dood Van Een Joystick
Video: PS4 Controller repair [joystick replacement] 2024, Mei
Anonim

Misschien kunnen degenen die nu ouder zijn dan 20 nog steeds met vertrouwen vertellen wat een joystick is. Maar voor degenen die nu 12-14 jaar oud zijn, is dit apparaat veel minder bekend. Dit komt omdat joysticks geleidelijk plaats maken voor nieuwe bedieningsapparatuur.

Soorten joysticks
Soorten joysticks

Letterlijk vertaald uit het Engels als "een stok van plezier." Het is een informatie-invoerapparaat, een handvat dat in twee vlakken zwaait. Door het naar voren, achteren, links of rechts te bewegen, verandert de gebruiker de positie van iets op het scherm. Het bevat ook verschillende extra knoppen die bepaalde functies uitvoeren. De joystick wordt vooral gebruikt in computerspellen en mobiele telefoons.

Soorten joysticks

Er zijn verschillende soorten en technologieën van joysticks. Ze kunnen eendimensionaal, tweedimensionaal en zelfs driedimensionaal zijn. Joysticks zijn ook onderverdeeld in Firsts, ze sturen een signaal naar de computer ofwel 0 of 1, en elke beweging verplaatst de cursor één positie op het scherm.

дискретный=
дискретный=

Analoge exemplaren veranderen het signaal soepel, afhankelijk van de hellingshoek van het handvat, hoe meer het wordt afgebogen, hoe groter het signaalniveau.

Joystick-geschiedenis

Historisch gezien was het eerste gebruik van een zwenkarm in een Zuidelijke onderzeeër die in 2001 werd gevonden in de buurt van Charleston, Louisiana. Het werd in 1943 door de nazi's gebruikt om een raket te besturen. Tegenwoordig zijn ze zo divers geworden dat ze vaak zelfs moeilijk te herkennen zijn: van de klassieke look, waaraan we al gewend zijn, tot de driedimensionale, die geen knoppen heeft, omdat het wordt bestuurd door een simpele beweging van de hand in de ruimte.

бесконтактное=
бесконтактное=

De eerste game-joysticks waren verbonden met een computer via een vijf-dinovy-connector op een ZX-type computer. Veel mensen herinneren zich deze goede oude computers die programma's lezen via een gewone cassetterecorder. Met de ontwikkeling van digitale technologie is dit apparaat ook geavanceerder geworden in ontwerp en functionaliteit. Nu is hij aangesloten via de USB-connector, die op alle moderne computers aanwezig is.

Voor videogames kun je elke joystick voor jezelf kiezen, van klassiek tot complex, bijvoorbeeld tot imitatie van een autostuur met pedalen voor het wereldberoemde spel . En het ontwerp van de huidige PlayStation-joysticks in het algemeen doet je twijfelen of ze iets zijn dat lijkt op bedieningshendels.

управлять=
управлять=

Je hebt een apparaat in je handen dat je voor honderd procent kunt gebruiken, aangezien elke vinger van je hand enige actie kan uitvoeren. Er is een terechte mening dat een computer of games binnenkort op een heel ander niveau zullen staan.

Aanbevolen: