Hoe Bestanden Te Herstellen Na Het Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Te Herstellen Na Het Formatteren
Hoe Bestanden Te Herstellen Na Het Formatteren

Video: Hoe Bestanden Te Herstellen Na Het Formatteren

Video: Hoe Bestanden Te Herstellen Na Het Formatteren
Video: Bestanden herstellen van een usb stick of schijf 2024, Mei
Anonim

Een van de nogal onaangename problemen waarmee veel computerbezitters worden geconfronteerd, is de noodzaak om gegevens te herstellen na het formatteren.

Let op wat je verwijdert
Let op wat je verwijdert

instructies:

Stap 1

Na de gebruikelijke opmaak wordt de bestandstabel opnieuw gevormd, waarbij wordt aangegeven dat deze leeg is. Bestanden na normale opmaak worden echter nergens gewist of verplaatst. Zelfs als er nieuwe bestanden op hun plaats worden geschreven, kunnen ze nog steeds worden hersteld door het werk van speciale programma's. Hetzelfde verhaal is met het verwijderen en maken van logische schijven van de harde schijf. Maar als opmaak op laag niveau werd gebruikt - schrijf dan "verloren". Alle informatie die op een laag niveau is geformatteerd, gaat onherstelbaar verloren. En als de harde schijf begint te "afbrokkelen", nemen de verloren clusters alle informatie die ze bevatten mee naar het graf.

Stap 2

Zelfs de voortdurende verbetering van informatiedragers kunnen ons niet van dit probleem verlossen. Toch zijn de redenen divers. Per ongeluk de verkeerde schijf geformatteerd, per ongeluk op een knop gedrukt, een virus of een Trojaans paard opgelopen … Maar het verlies van informatie kan zelfs tot de meest ernstige gevolgen leiden. Ten eerste kun je belangrijke elektronische documenten kwijtraken die nodig zijn voor kantoorwerk, en ten tweede is het gewoon jammer als je favoriete film of nummer per ongeluk wordt verwijderd.

Stap 3

Wanneer u een groot bestand verwijdert, verdwijnt het onmiddellijk. Hier "truct" het systeem het door het te hernoemen zodat het onzichtbaar wordt voor de gebruiker. In feite kunnen de verwijderde bestanden enige tijd op de harde schijf blijven totdat ze worden vervangen door nieuwe bestanden. Eenmaal overschreven, kan het bestand niet worden hersteld.

Stap 4

En toch, hoe kun je de gewiste bestanden tot op de bodem uitzoeken en ze weer tot leven brengen? Het antwoord is met behulp van speciale programma's. Houd er echter rekening mee dat ze geen 100% garantie op succes geven.

Aanbevolen: