Een Tweede Hdd Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Tweede Hdd Aansluiten
Een Tweede Hdd Aansluiten

Video: Een Tweede Hdd Aansluiten

Video: Een Tweede Hdd Aansluiten
Video: Een tweede schijf installeren en activeren op een Windows 10-pc 2024, Mei
Anonim

De capaciteit van de harde schijf (HDD) is niet altijd voldoende om aan alle behoeften van pc-gebruikers te voldoen. Na verloop van tijd staan er steeds meer bestanden op de computer en kun je nergens nieuwe opslaan. In dit geval is het logisch om een tweede harde schijf aan te sluiten.

Een tweede hdd aansluiten
Een tweede hdd aansluiten

instructies:

Stap 1

Zet uw computer uit en koppel hem los van het netwerk. Verwijder vervolgens de zijkap van de systeemeenheid. Het wordt meestal met een paar bouten aan de achterwand bevestigd. Pak een schroevendraaier en draai deze bouten los, dan kun je het deksel eraf halen.

Stap 2

Controleer de aanwezigheid van een compartiment voor harde schijven en schijven in de computersysteemeenheid. Bepaal de vrije ruimte waar de HDD zal worden geïnstalleerd. Als het compartiment kan worden verwijderd, trekt u het naar buiten om de schijf beter vast te zetten.

Stap 3

Als u een IDE-harde schijf aansluit, plaatst u de jumper er correct op. Er zijn overeenkomstige markeringen op de sticker van de harde schijf. Aangezien de tweede harde schijf is aangesloten, selecteert u de Slave-modus.

Stap 4

Plaats de harde schijf in de overeenkomstige sleuf in het compartiment. Zet het vast met bouten of speciale sloten, afhankelijk van de configuratie. Als u de schijfhouder hebt verwijderd, plaatst u deze terug en zet u deze vast.

Stap 5

Nu moet u de harde schijf op het moederbord van de computer aansluiten. Sluit hiervoor een geschikte vrije IDE- of SATA-kabel aan op de harde schijf en op de moederbordconnector. Sluit vervolgens de lintkabel aan op de voeding. Als je moeite hebt met het bepalen van het juiste type kabel, kijk dan naar de connector van de harde schijf die je aansluit; een verkeerd type kabel past er gewoon niet op.

Stap 6

Controleer de aansluiting en sluit het zijdeksel, draai de bouten vast. Verbind uw computer met het netwerk en zet hem aan. Na het opstarten detecteert het systeem automatisch het nieuwe apparaat en is het klaar om te werken.

Stap 7

Als het apparaat is gevonden, maar er wordt geen nieuwe lokale schijf weergegeven in Deze computer, gebruik dan het systeemhulpprogramma. Selecteer "Start" - "Configuratiescherm" - "Beheerprogramma's" en vervolgens "Computerbeheer". Open de subsectie "Opslag" - "Schijfbeheer". Klik met de rechtermuisknop op het niet-toegewezen gebied van de toegewezen schijf en selecteer "Volume maken".

Aanbevolen: