Wat Zijn De Soorten Koelers?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Soorten Koelers?
Wat Zijn De Soorten Koelers?

Video: Wat Zijn De Soorten Koelers?

Video: Wat Zijn De Soorten Koelers?
Video: Kijkersvragen: Wat je moet weten over CPU-koelers 2024, Mei
Anonim

Een computerkoeler is een elektromagnetisch mechanisme dat draait onder invloed van stroomsterkte. De koeler heeft een schroefvormige kop die roteert om een luchtstroom in één richting te creëren. Het apparaat is bedoeld voor het koelen van de interne componenten van de computer. Hoe het correct te kiezen?

Wat zijn de soorten koelers?
Wat zijn de soorten koelers?

Wat zijn de soorten koelers?

Koelers zijn eigenlijk heel verschillend, en ze verschillen in kleur, grootte en kracht. Elk van de parameters, behalve de kleur, is uiterst belangrijk, omdat niet elk koelerformaat in een bepaalde computer past. Er wordt bijvoorbeeld een 5 tot 9 cm koeler gebruikt om de centrale processor te koelen en 10-12 cm koeler voor de kap. Maar dit is geen regel, want alles hangt ook af van het model en merk van de computer, op de fabrikant van de koeler en andere factoren. De computerkoelers van tegenwoordig kunnen veilig worden onderverdeeld in twee grote categorieën: moddingkoelers en standaardaccessoires.

Standaard

Standaardcomponenten voor koelers worden bij de computer geleverd, dat wil zeggen bij de behuizing. Als er een wens en mogelijkheid is, kun je nog een paar koelers in de behuizing toevoegen om het koelproces te vergemakkelijken en productiever te maken. Standaardkoelers zijn te vinden bij gespecialiseerde computerwinkels. Ze onderscheiden zich door een laag vermogen, dus ze zijn niet erg populair.

Koelers voor modificatie

Moding is dezelfde tuning, alleen in een computeromgeving. Deze classificatie van koelers heeft een hoger vermogen en, wat ook mooi is, een stijlvolle uitstraling. In moderne koelers zie je de achtergrondverlichting, waardoor je de computer zelf kleurrijker kunt maken. Maar toch, de belangrijkste parameter die mod-koelers populair heeft gemaakt, is vermogen.

Uithoudingsvermogen en kracht van koelers

Het vermogen van elke koeler wordt gemeten in omwentelingen per seconde, evenals door de stroomsterkte. Gewone, standaardkoelers hebben ook enige stroomopname, variërend van 8 tot 24 volt. Gemodificeerde koelers hebben een absorptievermogen tot 64 volt. Met andere woorden, gemodificeerde koelers zijn krachtiger.

Weinig feiten. Om te gaan werken, moet de videokaart opwarmen tot 65 graden, en deze verwarming vindt plaats in 15-20 seconden, dat wil zeggen, terwijl de computer opstart. Terwijl de gebruiker niet aan het spelen is, blijft de temperatuur behouden, maar na het starten van een zwaar spel warmt de videokaart op tot 75 graden, en dit is ook een normale temperatuur. Maar tijdens het spel zal de temperatuur stijgen, dus er zijn koelers die het verlagen. Een gewone koeler, die de videokaart koelt, geeft alle stroom op en begint zichzelf te verwarmen. Over welke koeling kunnen we het hier hebben? Gemodificeerde koelers gaan deze taak waardig aan, zonder onderbrekingen in het werk.

Als je dus een echt hoogwaardige koeler nodig hebt, moet je een gemodificeerd model kopen, dat niet alleen mooi, maar ook nuttig zal zijn. En als u een eenvoudiger model nodig heeft, en voor kantoor in plaats van gaming-activiteiten, kunt u een standaard, gewone koeler kopen, dan is dat voldoende.

Aanbevolen: