Wat Zijn De Soorten LTE-antennes

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Soorten LTE-antennes
Wat Zijn De Soorten LTE-antennes

Video: Wat Zijn De Soorten LTE-antennes

Video: Wat Zijn De Soorten LTE-antennes
Video: 4G vs LTE vs 5G? What's the difference? 2024, April
Anonim

Het bereik van de torens van mobiele operators die het LTE-signaal uitzenden, kan 100 km bedragen. In de meeste gevallen is deze indicator echter veel bescheidener. Mobiele operators bouwen vaak niet al te hoge torens met een bereik van ongeveer 5 km. Als de datsja bijvoorbeeld verder weg is, gebruiken de eigenaren vaak een speciaal apparaat om het signaal te versterken - een LTE-antenne.

lte antenne
lte antenne

Er zijn tegenwoordig veel soorten van dergelijke antennes te koop. LTE-versterkers kunnen verschillen in ontwerp, ontvangstfrequentie, installatiemethode.

Algemene MIMO-modellen en -apparaten Device

Conventionele antennes kunnen in de meeste gevallen geen snelheden voor mobiel internet bieden die hoger zijn dan 50 Mbps. Bij gebruik van een MIMO-versterker kan dit cijfer oplopen tot 100 Mbit/s. Apparaten van dit type verschillen van de gebruikelijke doordat er twee antennes tegelijk in hun ontwerp zijn opgenomen. Deze laatste bevinden zich op enige afstand van elkaar, meestal in hetzelfde lichaam. Ze ontvangen het signaal onafhankelijk en afzonderlijk en zenden het tegelijkertijd naar het modem. Hierdoor verhoogt de MIMO-antenne het signaal zeer kwalitatief.

mimo antenne
mimo antenne

Meerdere stations of één?

Op basis hiervan worden alle LTE-antennes ingedeeld in directioneel, sector en omnidirectioneel. Modellen van het eerste type worden strikt in de richting van één, meestal het dichtstbijzijnde station, geïnstalleerd. Hun voordeel is dat ze praktisch geen interferentie opvangen. De nadelen van dergelijke antennes zijn de complexiteit van het afstemmen en enige onbetrouwbaarheid. Immers, als het station om de een of andere reden plotseling niet meer werkt, is er geen internet in huis.

Sectormodellen kunnen een signaal van meerdere torens tegelijk ontvangen. Tegelijkertijd vangen ze automatisch het netwerk van de hoogste kwaliteit. Als een toren plotseling stopt met het geven van een signaal, schakelt het sectormodel onmiddellijk over naar een andere. Een nadeel van dergelijke LTE-antennes wordt alleen als hun vrij hoge kosten beschouwd.

Het werkingsprincipe van het omnidirectionele model is vergelijkbaar met het werkingsprincipe van het sectormodel. Maar in dit geval kan de LTE-antenne een signaal uit alle richtingen opvangen - 360 graden. Dergelijke modellen zorgen voor een stabiel internet, maar versterken tegelijkertijd het signaal niet erg goed. Daarom wordt aanbevolen om ze voornamelijk alleen te gebruiken in steden met een groot aantal obstakels voor het signaal.

Rassen door ontwerp

Directionele externe LTE-antenne kan op zijn beurt parabolisch, "Yagi" of paneel zijn. In de modellen van de nieuwste variëteit is de reflector een solide element dat in staat is om in de wind te "zeilen" (paneel). In Yaga-modellen is de reflector een lange metalen staaf met dwarsbalken (zoals een ladder). Paraboolantennes zijn uitgerust met een bijpassende mesh-reflector. Deze versterkers ontvangen het signaal het beste, maar zijn ook vrij duur. De goedkoopste typen zijn Yagi LTE antennes. Hun voordeel is dat ze niet "zeilen" en dus op zeer hoge hoogte kunnen worden geïnstalleerd. Paneelmodellen ontvangen een iets beter signaal dan de Yagi. Ze kunnen niet eens op een mast worden gemonteerd, maar gewoon op beugels - aan de muur van een huis.

antenne 4G lte
antenne 4G lte

Variaties op het ontvangen signaal

Op basis hiervan worden LTE-antennes ingedeeld in breedband en smalband. Stations van mobiele operators zenden vaak een signaal niet op één frequentie uit, maar op meerdere tegelijk. Het goede aan het breedbandige model is dat het bijna elk van hen kan accepteren. Is er bijvoorbeeld geen 4G-signaal, dan schakelt het model over op 3G of 2G.

Smalband antennes zijn goedkoper. Maar voordat je ze koopt, moet je kijken op welke frequentie ze het signaal ontvangen en ervoor zorgen dat het dichtstbijzijnde station hiermee werkt.

3G- en 4G-modellen

Deze twee soorten antennes verschillen voornamelijk in de frequentie van het ontvangen signaal. 3G wordt uitgezonden door stations, meestal met frequenties van 2100 Hz of 900 Hz, 4G - 2600 Hz, 800 Hz of 1800 Hz. Ook is 4G LTE-antenne vaak een vorm van MIMO. Dat wil zeggen, fabrikanten nemen twee antennes op in het ontwerp van dergelijke versterkers. Maar soms wordt een vergelijkbare oplossing gebruikt voor 3G-apparaten.

Mobiele en vaste apparaten

Volgens de installatiemethode worden alle LTE-versterkers ingedeeld in outdoor en indoor. In het laatste geval wordt de LTE-antenne geïnstalleerd op een vensterbank of bijvoorbeeld op de zolder van een woonhuis. Dergelijke modellen kunnen het signaal versterken, maar niet te hoge kwaliteit. Ze worden meestal alleen gebruikt als de internetsnelheid maar een beetje moet worden verhoogd. Met voldoende korte afstand tot de toren kunnen dergelijke antennes de ontvangst verbeteren, bijvoorbeeld van 2G naar 3G.

Als de datsja erg ver van het station ligt, is het natuurlijk de moeite waard om een buitenantenne te kopen. Dergelijke modellen zijn duurder dan mobiele, maar tegelijkertijd versterken ze het signaal veel beter.

externe antenne lte
externe antenne lte

Ontvanger verbinding

Sommige LTE-thuisantennes kunnen rechtstreeks op een laptop worden aangesloten. In dit geval wordt de modem niet in de USB-connector van het apparaat gestoken, maar in de connector van de antenne zelf. Maar veel versterkermodellen zijn daarentegen aangesloten op een modem. Oudere modellen hebben geen aansluitingen voor een versterker. In dit geval moet u een nieuwe modem kopen om verbinding te maken.

Antenne kabels

De kwaliteit van de signaalversterking van het station hangt niet alleen af van het ontwerp van de antenne zelf. Bij gebruik van een goedkope kabel, zelfs met de beste versterker, zal het niet veel werken om de snelheid van internet te verhogen. Het signaal in de kabel gaat gewoon verloren. Daarom is het kiezen voor het verbeteren van mobiele communicatie alleen hoogwaardige producten van dit type van vertrouwde fabrikanten. Bij het kopen is het ook de moeite waard om naar een indicator te kijken als de weerstand van de kabel, die 50 of 75 ohm kan zijn. Deze parameter moet overeenkomen met de overeenkomstige indicator van de LTE-antenne zelf.

Aanbevolen: