Wat Is Een Plotter?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Plotter?
Wat Is Een Plotter?

Video: Wat Is Een Plotter?

Video: Wat Is Een Plotter?
Video: What is Plotter With Full Information? – [Hindi] – Quick Support 2024, Mei
Anonim

Een plotter is een apparaat op groot formaat dat wordt gebruikt om afbeeldingen op groot formaat op papier af te drukken, zoals grafieken of tekeningen. Dit apparaat wordt ook wel een plotter genoemd.

Wat is een plotter?
Wat is een plotter?

instructies:

Stap 1

Het werkingsprincipe van plotters en inkjetprinters is hetzelfde. Om de afbeelding toe te passen, wordt een speciaal schrijfblok gebruikt, dat een pen wordt genoemd. Grootformaat printers worden ook wel plotters genoemd, maar dit is niet helemaal waar.

Stap 2

De classificatie van plotters wordt uitgevoerd volgens de volgende parameters: - methode van tekenvorming: raster, met willekeurige scanning; - type tekenkop: fotoplotter, pen, met een freeskop, met een schrijvende kop; - manier van bewegen van de media: drum, flatbed, gemengd.

Stap 3

Er zijn de volgende typen plotters: - flatbed en rol; - inkjet, pen en elektrostatisch; - raster en vector.

Stap 4

Flatbedplotters onderscheiden zich doordat het medium er op een vaste manier in gefixeerd is. Bevestiging kan worden uitgevoerd op elektrostatische, vacuüm, mechanische ondergronden. Voor gebruik in flatbedplotters kan gewoon papier worden gebruikt. De grootte wordt alleen beperkt door de grootte van het apparaat zelf.

Stap 5

Bewegende media plotters vallen in drie categorieën: haspel, wrijving en rol. Drumplotters gebruiken een speciale roterende trommel om de media vast te zetten. Frictieplotters gebruiken rollen om de media te verplaatsen. Hierdoor zijn dergelijke plotters aanzienlijk kleiner dan drumplotters. Rolmedia zijn vergelijkbaar met wrijvingsmedia, maar ze gebruiken een speciaal medium.

Stap 6

Het werkingsprincipe van elektrostatische plotters is als volgt. Het diëlektrische papier wordt onder de elektrostatische kop bewogen. Negatieve spanningsnaalden bevinden zich op de koppen. Hierdoor wordt het papier opgeladen, waarna de toner wordt gespoten die positief geladen is. Hierdoor trekt de negatieve lading de positief geladen tonerdeeltjes aan.

Stap 7

De belangrijkste kenmerken van plotters zijn plotformaat, plotsnelheid, nauwkeurigheid en resolutie.

Aanbevolen: