Vergrootglas Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Vergrootglas Uitschakelen
Vergrootglas Uitschakelen

Video: Vergrootglas Uitschakelen

Video: Vergrootglas Uitschakelen
Video: MEGA VERGROOTGLAS START VUURTJE - CHECKPOINT 2024, Mei
Anonim

Als het nodig is om de afbeelding op de monitor gedurende lange tijd te vergroten, wordt hiervoor de schermresolutie gewijzigd. En om voor een korte tijd hetzelfde effect te krijgen en niet voor het hele scherm, is het "Vergrootglas" ontworpen in Windows. De bediening is zo gerangschikt dat het mechanisme om het vergrootglas uit te schakelen niet zo duidelijk is als het mechanisme om het aan te zetten.

Vergrootglas uitschakelen
Vergrootglas uitschakelen

instructies:

Stap 1

Als u het vergrootglas van het scherm tijdens het werk moet uitschakelen, dat wil zeggen, het vergrote beeld van een gedeelte van het scherm moet verwijderen, dan is de eenvoudigste manier om dit te doen het gebruik van sneltoetsen. Aan deze bewerking wordt de combinatie WIN + ESC toegewezen.

Stap 2

Als u het starten van het vergrootglas, dat samen met het laden van het besturingssysteem plaatsvindt, volledig wilt uitschakelen, moet u dit doen via het Windows-configuratiescherm. Om toegang te krijgen tot de paneelfuncties, opent u het hoofdmenu van het systeem door op de knop "Start" te klikken of door op de WIN-toets te drukken en vervolgens het juiste item ("Configuratiescherm") te selecteren.

Stap 3

Klik op de koppeling Schermweergave optimaliseren in het gedeelte Toegankelijkheid van het Configuratiescherm. Hierdoor opent zich een venster met instellingen voor beeldoptimalisatie, in de sectie "Beeldvergroting" waarvan de optie om het vergrootglas aan en uit te zetten is geplaatst.

Stap 4

Houd er rekening mee dat als u op de koppeling Toegankelijkheidscentrum in het Configuratiescherm klikt in plaats van de schermafbeelding te optimaliseren, u daar ook het gedeelte Vergrootglas zult vinden. Maar het heeft alleen een optie om het vergrootglas in te schakelen, er is geen optie om het uit te schakelen in dit paneelvenster.

Stap 5

Als u Windows 7 gebruikt, kan het pad naar dit gedeelte worden ingekort - door het hoofdmenu op de knop "Start" te openen, voert u het woord "vergrootglas" in het zoekveld in. Een link naar het vereiste gedeelte van het venster Instellingen voor beeldoptimalisatie verschijnt in de zoekresultaten - klik erop.

Stap 6

Zoek het label 'Vergrootglas inschakelen' en het selectievakje ernaast. De aan- of afwezigheid van een vinkje in het selectievakje, zoals je misschien al vermoedt, bepaalt of dit onderdeel van het besturingssysteem elke keer dat de computer opstart, wordt gestart. Schakel het selectievakje uit en klik op OK om de juiste Windows-instellingen te wijzigen en te herstellen.

Aanbevolen: