Hoe Maak Je Een Voorwaarde In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Voorwaarde In Excel
Hoe Maak Je Een Voorwaarde In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Voorwaarde In Excel

Video: Hoe Maak Je Een Voorwaarde In Excel
Video: How to Make a Pie Chart in Excel 2024, Mei
Anonim

In verschillende programmeertalen worden "voorwaardelijke statements" gebruikt om een voorwaarde te testen. De Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor heeft zijn eigen set functies, die een zeer vereenvoudigde programmeertaal kunnen worden genoemd. Daarin is de analoog van de voorwaardelijke operator de "ALS" -functie.

Hoe maak je een voorwaarde in Excel
Hoe maak je een voorwaarde in Excel

Noodzakelijk

Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor

instructies:

Stap 1

Selecteer de cel in het werkblad waar de functie voor conditiecontrole moet worden geplaatst en start de formulewizard. Dit kunt u doen door op het pictogram links van de formulebalk te klikken. Open in het geopende venster de vervolgkeuzelijst "Categorie" en selecteer de regel "Logisch". Er verschijnt een lijst met functies onder deze lijst - selecteer de regel "ALS" erin, klik op de knop OK en Excel opent een formulier voor het maken van een functie. Hetzelfde formulier kan op een andere manier worden aangeroepen - in de groep "Bibliotheken en functies" op het tabblad "Formules", open de vervolgkeuzelijst "Logisch" en selecteer het item "ALS".

Stap 2

Plaats in het veld "Log_expression" de voorwaarde die deze functie moet controleren. Als u bijvoorbeeld wilt controleren of de waarde in cel A1 negatief is, begint u door met de muis op deze cel te klikken of handmatig het adres (A1) in te voeren. Voeg vervolgens een kleiner dan-teken en een nul toe om dit item te krijgen: A1

Stap 3

Ga naar het volgende formulierveld - "Value_if_true". Plaats daarin een getal, een woord of het adres van een cel in de tabel die deze cel moet weergeven als aan de opgegeven voorwaarde is voldaan. Een woord of zin moet tussen aanhalingstekens worden ingevoerd, een getal - zonder aanhalingstekens, en de eenvoudigste manier om het celadres in te stellen is door erop te klikken met de muisaanwijzer. Voor het voorbeeld uit de vorige stap kunt u de tekst " waarde is negatief "hier plaatsen.

Stap 4

Het volgende veld van het formulier - "Value_if_true" - vult precies hetzelfde in als het vorige, maar plaats de waarde die moet worden weergegeven als niet aan de opgegeven voorwaarde wordt voldaan. In het hier gebruikte voorbeeld is het logisch om het opschrift " te plaatsen, de waarde is niet negatief ".

Stap 5

Klik op OK en Excel zal onmiddellijk de door u opgegeven voorwaarde controleren en het resultaat weergeven. Na het voltooien van de wizard, voor het hierboven gebruikte voorbeeld, zou de formule in de cel er als volgt uit moeten zien: = IF (A1

Aanbevolen: