Hoe U Uw Monitor Instelt

Hoe U Uw Monitor Instelt
Hoe U Uw Monitor Instelt

Video: Hoe U Uw Monitor Instelt

Video: Hoe U Uw Monitor Instelt
Video: Советы по сверхшироким мониторам! Лучший способ их использования - DisplayFusion Windows Management 2024, Mei
Anonim

Comfortabel werken op de computer wordt grotendeels bepaald door de juiste instelling van het meest opvallende deel ervan - de monitor. Elke monitor kan in verschillende modi werken, en niet alle bieden de optimale weergave van het weergegeven beeld.

Hoe u uw monitor instelt
Hoe u uw monitor instelt

Voor CRT-monitoren, die tot een paar jaar geleden het belangrijkste type beeldscherm waren dat met computers werd gebruikt, waren de belangrijkste parameters de beeldverversingssnelheid en schermresolutie, evenals de kleurdiepte. De verversingssnelheid van het scherm bepaalt hoe vaak het flikkert. Hoe hoger, hoe minder het flikkeren opvalt en hoe minder vermoeiend voor je ogen het is om met zo'n monitor te werken. Hoe hoger de resolutie en kleurdiepte, hoe beter het beeld op het scherm verschijnt, maar om de maximaal mogelijke waarden in te stellen, moet je de verversingssnelheid opofferen, wat ongewenst is.

Voor LCD-monitoren is de sleutel tot optimale beeldkwaliteit de exacte overeenkomst tussen de fysieke resolutie van de matrix en de schermresolutie die is ingesteld in de instellingen van het besturingssysteem. De matrix bestaat fysiek uit een bepaald aantal lichtgevende punten, horizontaal en verticaal. Het kan andere resoluties emuleren, maar daarin zal het apparaat in de regel een probleem moeten oplossen dat geen oplossing heeft, bijvoorbeeld 1200 of 800 logische punten weergeven met 1000 fysieke punten. Het beeld zal verschijnen, maar in dit geval is het niet nodig om over de kwaliteit en helderheid te praten, dus het is het beste om de monitor in te stellen op de aanbevolen resolutie die overeenkomt met de fysieke resolutie van de matrix.

Niet minder belangrijk is wat voor soort beeld het besturingssysteem op de monitor weergeeft. Hier zijn enkele richtlijnen om u te helpen uw monitor op de best mogelijke manier af te stemmen:

  1. Gebruik Clear Type-technologie om het lezen van tekst op het scherm gemakkelijker te maken. Wordt ingeschakeld in Weergaveopties, Configuratiescherm.
  2. Vermijd te kleurrijke en heldere bureaubladthema's. De verscheidenheid aan levendige kleuren kan de ogen snel vermoeien wanneer u lange tijd voor de monitor werkt.
  3. Stem de helderheid van de monitor af op het omgevingslicht. Het oog wordt minder vermoeid als het niet voortdurend van het ene verlichtingsniveau naar het andere hoeft te worden aangepast, waarbij telkens de diameter van de pupil verandert.

Aanbevolen: