Waarom Warmt De Computer Op?

Inhoudsopgave:

Waarom Warmt De Computer Op?
Waarom Warmt De Computer Op?

Video: Waarom Warmt De Computer Op?

Video: Waarom Warmt De Computer Op?
Video: What Happens If You Spill Water over Your Laptop? 2024, April
Anonim

Snelle verwarming van de systeemeenheid of laptop zou de gebruiker moeten waarschuwen. Dit geeft aan dat het apparaat hoogstwaarschijnlijk een storing heeft die wordt veroorzaakt door enkele van de interne componenten.

Waarom warmt de computer op?
Waarom warmt de computer op?

Ventilatorstoring

Oververhitting kan worden veroorzaakt door problemen met de computerventilator (koeler). Alle computers hebben een ventilator aan de binnenkant die opstart wanneer het apparaat een bepaalde temperatuur bereikt. Deze componenten kunnen echter om verschillende redenen falen. Een van de belangrijkste redenen voor problemen met een koeler is de lange levensduur. Een ventilator is, net als elk ander elektronisch apparaat, onderhevig aan slijtage. Het kan ook verstopt raken met stof en andere kleine deeltjes, waardoor het langzaam loopt of helemaal stopt. Hierdoor koelen hete componenten in de computer niet voldoende af, waardoor de behuizing erg heet wordt.

Ventilatorproblemen kunnen worden aangegeven door de aanwezigheid van hard geluid van de systeemeenheid of het gebrek aan lucht, dat meestal via de ventilatiegaten naar buiten komt.

Processor problemen

Wanneer de CPU overbelast is, kan de computer ook erg heet worden, vooral als u meerdere resource-intensieve toepassingen tegelijk uitvoert, zoals computerspelletjes. U moet vertrouwd raken met de instructies die bij het apparaat zijn geleverd, welke temperatuur van het verwarmen van de processor kritiek is, anders kan deze doorbranden als u de sensoren niet bewaakt (beschikbaar in de BIOS-instellingen en speciale toepassingen). Een oververhitte GPU kan een soortgelijk probleem veroorzaken.

Overklok de processor niet naar hogere frequenties. Misschien voegt dit wat prestaties toe, maar het verhoogt het risico op oververhitting aanzienlijk.

Omgeving

De omgeving waarin u uw computer gebruikt, kan ook bijdragen aan oververhitting. Als uw apparaat bijvoorbeeld in direct zonlicht staat of in de buurt van een warmtebron zoals een radiator of ventilatiesysteem, is de kans groter dat deze oververhit raakt.

Oneffen oppervlakken

Een andere reden voor oververhitting, vooral bij laptops, is het werken op oneffen of zachte oppervlakken. Laptops en systeemunits zijn ontworpen om op een vlakke ondergrond te worden geplaatst, zodat warmte vrij kan ontsnappen aan de achterkant of zijkant. Wanneer het apparaat op een oneffen oppervlak wordt geplaatst, wordt de warmte niet goed afgevoerd en wordt het opgehoopt in de behuizing. Het probleem wordt verergerd als de ventilatiegaten verstopt zijn.

Aanbevolen: