Een Game-afbeelding Maken

Inhoudsopgave:

Een Game-afbeelding Maken
Een Game-afbeelding Maken

Video: Een Game-afbeelding Maken

Video: Een Game-afbeelding Maken
Video: Stephane heeft een pepernoot-game gemaakt 2024, April
Anonim

Computerspelletjes zijn soms een buitengewoon spannende bezigheid. Maar soms gebeurt het wanneer de game-cd niet van jou is en je hem weg moet geven. In dit geval kunt u een virtuele kopie van de schijf maken, die alleen van u is. Schijfkopieën zijn handig als het origineel niet bij de hand is, maar u het echt nodig hebt. Het meest populaire en handige programma hiervoor is Alcohol 120%.

Virtuele tegenhangers helpen originele schijven langer te bewaren
Virtuele tegenhangers helpen originele schijven langer te bewaren

Noodzakelijk

  • 1. Een programma voor het opnemen van schijven (in ons geval Alcohol 120%)
  • 2. Een schijf met een spel waarvan je een afbeelding gaat maken.

instructies:

Stap 1

Start het programma Alcohol 120% en selecteer "Afbeeldingen maken". Daarna verschijnt een bijbehorend venster waarin u de schijf kunt selecteren waarmee u de afbeelding gaat maken. Deze drive moet een game-cd bevatten.

Stap 2

Soms gebruiken gelicentieerde schijven bescherming tegen piraterij (bijvoorbeeld StarForce). Om een afbeelding van een dergelijke schijf te maken onderaan het venster "Wizard Schijf maken", selecteert u de modus volgens het type bescherming. Als er geen beveiliging is, moet de gebruikersmodus worden ingesteld in het veld "gegevenstype".

Stap 3

Selecteer op het tabblad "Leesopties" de gewenste naam van de game-afbeelding en de locatie waar het programma deze na het einde van de opname moet opslaan.

Stap 4

Als er krassen op de schijf zitten, moet er op hetzelfde tabblad een vinkje staan tegenover de parameter "Quick skip read errors". De optie is standaard ingeschakeld.

Stap 5

Controleer alle hierboven beschreven parameters. Als alles correct is geconfigureerd, klikt u op "Start". In ongeveer 5-10 minuten is het spelbeeld klaar.

Aanbevolen: