Een Multiplayer-game Maken Create

Inhoudsopgave:

Een Multiplayer-game Maken Create
Een Multiplayer-game Maken Create

Video: Een Multiplayer-game Maken Create

Video: Een Multiplayer-game Maken Create
Video: HET HELE LEVEN IN 1 SPEL! *INSANE* 2024, April
Anonim

Met online games kun je tegen spelers over de hele wereld spelen. Om je eigen multiplayer-game te maken, heb je programmeer-, game- en visuele ontwerpkennis nodig.

Een spel voor meerdere spelers maken
Een spel voor meerdere spelers maken

instructies:

Stap 1

Selecteer en download software om een game te maken (zoals BYOND). Leer het programma te gebruiken. Experimenteer met verschillende opties en softwarefuncties.

Stap 2

Selecteer het genre van het spel dat je aan het maken bent. Bijna elk gamegenre kan multiplayer zijn. Een game kan bijvoorbeeld een shooter zijn zoals Halo 3 of een strategiegame zoals World of Warcraft.

Stap 3

Maak een lijst van de elementen die in het spel moeten worden opgenomen. Deze elementen kunnen vijanden, wapens, items en zelfs levels bevatten. Maak de lijst zo gevarieerd mogelijk om het spel zo interessant mogelijk te houden.

Stap 4

Teken de visuals van het spel op een stuk papier. Kleur ze in met kleurpotloden of kleurpotloden. Elementen op papier tekenen voordat ze in gamesoftware worden ontworpen, kan het proces veel eenvoudiger maken.

Stap 5

Teken visuals in de door jou gekozen software voor het maken van games. Probeer vast te houden aan het originele ontwerp op een stuk papier. Breng de nodige wijzigingen en aanvullingen aan. De visuele elementen van het spel moeten de hoofdpersonen, achtergronden, niveaus en vijanden bevatten.

Stap 6

Raak betrokken bij het programmeren van de elementen van het spel. Deze elementen omvatten karakterbeweging, interactie met de omgeving van het spel en spelfysica (zwaartekracht). Aangezien het spel multiplayer zal zijn, is het noodzakelijk om de mogelijkheid te programmeren om met meerdere gebruikers tegelijk te spelen. Dit bemoeilijkt het programmeerproces omdat je voor elke speler verschillende karakterskins en besturing moet programmeren.

Stap 7

Combineer programmeerelementen en visuele elementen van het spel. De eenwording moet het personage, zijn bewegingen en besturing omvatten.

Stap 8

Test het spel om programmeerfouten te vinden. Als er fouten worden gevonden, opent u de code en herstelt u deze.

Aanbevolen: