Hoe Het Toetsenbord Te Bespelen Als Een Synthesizer

Inhoudsopgave:

Hoe Het Toetsenbord Te Bespelen Als Een Synthesizer
Hoe Het Toetsenbord Te Bespelen Als Een Synthesizer

Video: Hoe Het Toetsenbord Te Bespelen Als Een Synthesizer

Video: Hoe Het Toetsenbord Te Bespelen Als Een Synthesizer
Video: Hoe werkt keyboard spelen? Yamaha Tyros 4 verschillende manieren uitleg. 2024, April
Anonim

De handigste manier om uw computer als muziekinstrument te gebruiken, is door er een MIDI-toetsenbord op aan te sluiten. Maar als het er niet is, kun je spelen op een toetsenbord dat is ontworpen om te typen.

Hoe het toetsenbord te bespelen als een synthesizer
Hoe het toetsenbord te bespelen als een synthesizer

instructies:

Stap 1

Installeer een programma op uw computer waarmee u een gewoon toetsenbord als een muzikaal toetsenbord kunt gebruiken. Welke hangt af van het besturingssysteem dat op de machine is geïnstalleerd. Voor Windows zijn bijvoorbeeld PC 73 Virtual Piano Keyboard, KeyMusic geschikt. Met de eerste kun je zowel op het fysieke als op het virtuele toetsenbord spelen, de tweede - alleen op het fysieke, maar heeft een interessantere functie: het werkt op de achtergrond en de noten klinken zelfs wanneer je symbolen typt in een willekeurige ander programma. Er is ook het Analogx Vpiano-programma, maar dat werkt alleen met een geluidskaart met een hardware-MIDI-synthesizer of de emulator ervan.

Stap 2

Op Linux kunt u elk van de bovenstaande programma's uitvoeren via de Wine-emulator. Als dat niet voor u werkt, gebruik dan een Linux-specifieke toepassing voor vergelijkbare doeleinden, zoals Vkeybd of Jack Keyboard. Beide hebben, net als Analogx Vpiano, een geluidskaart nodig met een hardware MIDI-synthesizer of een emulator van zo'n synthesizer (bijv. Timidity).

Stap 3

Om de virtuele piano rechtstreeks in uw browser te spelen, gaat u naar TheVirtualPiano of Virtual Piano Keyboard Online. De applicaties zijn gemaakt in Flash en zijn compatibel met alle platforms waarop Flash Player beschikbaar is, inclusief Linux, Windows en Mac OS X. Ze stellen je in staat om akkoorden te spelen door ze elk met één cijfertoets aan te roepen.

Stap 4

Ongeacht welk programma je kiest, zie de hulp voor het toewijzen van de toetsen op je computertoetsenbord aan noten. Er is hier geen standaard. Als u met het programma de toetsen opnieuw kunt toewijzen, kunt u deze functie gebruiken door de locatie van de noten op het toetsenbord te kiezen die u het beste uitkomt.

Aanbevolen: