Het Opstarten Van De Computer Versnellen

Inhoudsopgave:

Het Opstarten Van De Computer Versnellen
Het Opstarten Van De Computer Versnellen

Video: Het Opstarten Van De Computer Versnellen

Video: Het Opstarten Van De Computer Versnellen
Video: Opstarten van de computer versnellen 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel manieren om het probleem van het langdurig laden van het besturingssysteem op te lossen na het inschakelen van de computer, te beginnen met een psychologische. Dat wil zeggen, je kunt gewoon accepteren en negeren dat de computer een minuut opstart in plaats van de gewenste twintig seconden. Maar als het verlangen erg groot is, kun je de volgende methoden gebruiken.

Het opstarten van de computer versnellen
Het opstarten van de computer versnellen

instructies:

Stap 1

De eerste stap die u moet nemen om uw downloadsnelheid te verlagen, is software. Het gaat om eenvoudige manipulatie van het register. Ga naar het menu Start, klik op Uitvoeren en typ daar regedit. Er wordt een venster geopend met mappen waarin u de map HKEY_LOCAL_MACHINE moet vinden. Volg daarna deze stappen: SYSTEMCurrentcontrolsetControlSession ManagerMemory Managemet. Daar ziet u de map PrefetchParameters, waarop u eenmaal moet klikken, de regel EnablePrefetcher moet zoeken en er opnieuw met de rechtermuisknop op moet klikken. Selecteer "Wijzigen", verander in het geopende venster de waarde "3" in "5" en klik op "Ok". Het downloaden wordt sneller.

Stap 2

De tweede stap zijn de autorun-instellingen. De meeste systemen starten automatisch serviceprogramma's wanneer ze opstarten, die vervolgens "leven" in het systeemvak. Ze verhogen de laadtijd aanzienlijk, terwijl de gebruiker ze tijdens de sessie niet mag gebruiken. Het uitschakelen van hun lancering is eenvoudig. Voer in de regel "Uitvoeren" (Startmenu) het commando msconfig in en klik op "ok". Selecteer in het menu dat wordt geopend "Autostart" en schakel alle of alleen die programma's uit die u zelden gebruikt. Als je ze moet gebruiken, loop je gewoon door de snelkoppeling. Als u niet opnieuw in het register wilt gaan, kunt u tal van hulpprogramma's gebruiken, zoals WinPatrol, AutoRuns of de eenvoudigste Startup Delayer. Naast het beheren van het opstarten, hebben deze programma's nog andere handige functies.

Stap 3

Ten slotte kun je voor een radicale manier gaan om je downloadsnelheid te verhogen door een solid-state drive (SSD) aan te schaffen. SSD's zijn een nieuwe generatie schijven die fundamenteel verschillen van HDD's. Allereerst het feit dat ze geen bewegende delen hebben, wat betekent dat ze geen tijd verspillen aan niet "opwarmen". Het gebruik van een SSD-schijf maakt het opstarten erg snel, bijna onmiddellijk. Op dit moment zijn de volumes van SSD-schijven veel lager dan de volumes van de gebruikelijke harde schijven, maar dit zijn tijdelijke problemen. Daarnaast is 40 GB voldoende voor de systeemschijf.

Aanbevolen: