Hoe De Processor Op Te Warmen

Inhoudsopgave:

Hoe De Processor Op Te Warmen
Hoe De Processor Op Te Warmen

Video: Hoe De Processor Op Te Warmen

Video: Hoe De Processor Op Te Warmen
Video: How to Boost Processor or CPU Speed in Windows 10 For Free [3 Tips] 2024, Mei
Anonim

Om de stabiliteit van de processor te testen tijdens overklokken of om de efficiëntie van een nieuwe koeler te testen, heb je tools nodig die de nodige "extreme" belastingsparameters leveren. Dat wil zeggen, je hebt een programma nodig dat de processor snel en betrouwbaar kan opwarmen.

Hoe de processor op te warmen
Hoe de processor op te warmen

instructies:

Stap 1

Het is mogelijk om een echte archiverings- of andere veeleisende taak te gebruiken, maar dit is minder nauwkeurig en warmt niet altijd op tot hoge temperaturen. Aan de andere kant vereist deze methode geen installatie van extra programma's, worden alleen beschikbare tools gebruikt en wordt tegelijkertijd de stabiliteit van de processor getest.

Zoek een map die groot genoeg is op uw harde schijf, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "archiveren". De grootte van de map moet ongeveer een gigabyte zijn - hoe groter hoe beter. Na een paar minuten ziet u de CPU-temperatuur stijgen.

Stap 2

Een andere optie zijn gespecialiseerde hulpprogramma's voor het opwarmen van de processor. Ze creëren hoge belastingen met eenvoudige handelingen en hebben vaak ingebouwde alles-in-één sensoren voor belasting- en temperatuurbewaking. Bijvoorbeeld het hulpprogramma LinX of S&M. Open een willekeurige browser naar een zoekmachinepagina. Vraag naar "download LinX". De nieuwste versie van dit hulpprogramma is versie 6.4.0 en het project blijft zich ontwikkelen.

Stap 3

Download het LinX-installatieprogramma en voer de installatie uit. Dit proces is hetzelfde als het installeren van een ander programma, klik op Volgende en Voltooien.

Stap 4

Start het LinX-hulpprogramma vanaf uw bureaublad of vanuit de map Alle programma's. In het hoofdvenster kunt u de hoeveelheid geheugen die beschikbaar is voor het programma en het aantal herhalingen van de testrun, of de tijd waarin de opwarming wordt uitgevoerd, configureren.

Stap 5

Klik vervolgens op de knop "Instellingen" om de programmamodus te selecteren, de rapportopname en temperatuurregeling te configureren. Om dit te doen, moet elk diagnostisch programma zijn geïnstalleerd, bij voorkeur Speedfan of Everest. U kunt de eerste foutstopparameter of de temperatuurlimiet specificeren waarna de test wordt beëindigd.

Stap 6

Wanneer u alle instellingen heeft ingesteld, klikt u op de knop "Test" om het programma te starten. De verwarming kan op elk moment worden gestopt door op de knop Stop te drukken.

Aanbevolen: