Een Processor Overklokken?

Inhoudsopgave:

Een Processor Overklokken?
Een Processor Overklokken?

Video: Een Processor Overklokken?

Video: Een Processor Overklokken?
Video: How to overclock your CPU?! || Easy Method 2021 || WORKS ON ALL CPU** || 2024, Mei
Anonim

Als je de prestaties van je computer wilt verbeteren, begin dan met het overklokken van de CPU. Bestudeer eerst zorgvuldig alle subtiliteiten van dit proces om onaangename gevolgen te voorkomen.

Een processor overklokken?
Een processor overklokken?

Noodzakelijk

  • - CPU-Z;
  • - Klok Gen.

instructies:

Stap 1

Hiervoor kunt u het beste de parameters van de CPU wijzigen via het BIOS-menu. Houd er rekening mee dat niet alle moederbordmodellen deze functie ondersteunen. Bezoek de website van uw moederbordfabrikant voor de BIOS-overklokoptie. Ontdek de gewenste toetsencombinatie waarmee u extra opties voor pc-instellingen kunt openen. Start uw computer opnieuw op en open het BIOS-menu door op de Delete-toets te drukken.

Stap 2

Druk op de eerder gevonden combinatie en ga naar het menu dat verantwoordelijk is voor de status van de centrale processor. Verhoog de spanning iets. Deze parameter kan worden gewijzigd in het item CPU-spanning. Gewoonlijk wordt in de beginfase de spanning van de CPU gewijzigd met 0,1-0,2 volt.

Stap 3

Kies nu een methode om je processor te overklokken. U kunt de busfrequentie of vermenigvuldiger wijzigen. De eerste methode heeft de neiging om meer prestatiewinst te geven, maar als de CPU sterk wordt versneld, kunnen er fouten optreden. U kunt beter beginnen met het wijzigen van de CPU-multiplier. Verhoog dit cijfer met één punt. Dit verhoogt de totale frequentie met 200-400 Hertz.

Stap 4

Keer terug naar het hoofdvenster van het BIOS-menu en selecteer Opslaan en afsluiten. Installeer en voer het hulpprogramma CPU-Z uit nadat u de computer opnieuw hebt opgestart. Beoordeel de staat van de CPU. Zorg ervoor dat de temperatuur de toegestane limieten niet overschrijdt. Als de controle geen fouten aan het licht bracht, keer dan terug naar het BIOS-menu en verhoog de processorvermenigvuldiger met nog een item. Herhaal deze cycli en verhoog periodiek de spanning die aan de CPU wordt geleverd.

Stap 5

Als uw moederbord het overklokken van de processor via het BIOS-menu niet toestaat, gebruik dan het hulpprogramma Clock Gen. Zorg ervoor dat u de compatibiliteit van dit programma met uw bord controleert. Voer het hulpprogramma uit en verhoog de AGP- en FSB-prestaties. Doe dit natuurlijk heel voorzichtig en druk regelmatig op de Test-knop om de prestatiewinst te beoordelen.

Aanbevolen: