Wat Te Kopen Voor Thuis - MFP Of Printer En Scanner?

Wat Te Kopen Voor Thuis - MFP Of Printer En Scanner?
Wat Te Kopen Voor Thuis - MFP Of Printer En Scanner?

Video: Wat Te Kopen Voor Thuis - MFP Of Printer En Scanner?

Video: Wat Te Kopen Voor Thuis - MFP Of Printer En Scanner?
Video: Wat is de beste goedkope printer? 2024, Mei
Anonim

De keuze van huishoudelijke apparaten is vaak moeilijk. Wat is bijvoorbeeld beter om te kopen: een multifunctioneel apparaat of een aparte printer en scanner?

Wat te kopen voor thuis - MFP of printer en scanner?
Wat te kopen voor thuis - MFP of printer en scanner?

Laten we eens kijken naar de belangrijkste voor- en nadelen van de apparaten om te bepalen welke set voordelen van deze kantoorapparatuur het beste bij u past.

- Twee apparaten in één nemen niet veel ruimte in beslag op de tafel.

- De MFP-aansluiting vereist slechts één poort op de pc. Dit is belangrijk voor laptops, die meestal weinig USB-poorten hebben. Natuurlijk kun je een USB-hub aanschaffen, maar een extra apparaat kan in de weg zitten als er weinig ruimte op het bureau is.

Maar met de reparatie van MFP's kunnen er problemen optreden, aangezien de meeste multifunctionele apparaten behoorlijk volumineus en massief zijn, dus hoogstwaarschijnlijk zal het niet werken om het met het openbaar vervoer naar de reparatiewerkplaats te brengen. Bovendien, als alleen een printer of een scanner defect is, zul je tijdens de reparatie de hele maaidorser moeten verliezen, wat niet altijd handig is.

Eigenlijk is de situatie hier volledig tegengesteld aan de vorige - de apparaten nemen veel ruimte in beslag op de tafel en twee USB-poorten wanneer ze op een pc zijn aangesloten. U zult twee driverpakketten moeten installeren, maar dit pakket is mobieler. Indien nodig kan zelfs een fragiele dame de scanner meenemen voor reparatie (en een printer, zelfs een laserprinter, is veel gemakkelijker te vervoeren dan zijn tegenhanger met een ingebouwde scanner).

Houd er ook rekening mee dat de gebruiker bij het kiezen van specifieke apparaten de volgende speciale wensen kan hebben:

- een specifiek merk of fabrikant van een printer of scanner, - specifieke kenmerken van de printer of scanner, bijvoorbeeld de noodzaak om met dia's te werken, hoge resolutie, de aanwezigheid van een kopieerfunctie, enz.

In dit geval zul je zeker twee apparaten moeten selecteren. In andere situaties raad ik je aan om bovenstaande voor- en nadelen van apparaten voor in huis af te wegen en een keuze te maken op basis van een specifieke situatie.

Aanbevolen: