Slaap- En Sluimerstand Windows 7

Inhoudsopgave:

Slaap- En Sluimerstand Windows 7
Slaap- En Sluimerstand Windows 7

Video: Slaap- En Sluimerstand Windows 7

Video: Slaap- En Sluimerstand Windows 7
Video: How to disable Auto Sleep mode in Windows 7 2024, Mei
Anonim

Zeker, gebruikers van het Windows 7-besturingssysteem hebben gemerkt dat deze versie van het besturingssysteem een slaapmodus en een slaapstand heeft, die op het eerste gezicht niet van elkaar verschillen.

Slaap- en sluimerstand Windows 7
Slaap- en sluimerstand Windows 7

Slaapstand

Slaapmodus is een speciale werkingsmodus van een personal computer, waarbij een verminderd stroomverbruik optreedt. Met deze modus kunt u de computer niet uitschakelen en de computer snel hervatten op verzoek van de eigenaar. In de kern is de slaapstand een soort "pauze" die alle actieve processen en toepassingen stopt, maar de computer kan op elk moment weer aan het werk.

Slaapstand

De slaapstand is op zijn beurt dezelfde energiebesparende modus. Het enige verschil met de vorige modus is dat in de slaapstand alle geopende documenten, bestanden en programma's op de harde schijf van een personal computer worden opgeslagen in een speciaal bestand (hiberfil.sys). Nadat alle informatie is opgeslagen, wordt de computer uitgeschakeld. Het belangrijkste voordeel van deze modus is dat er de minste hoeveelheid elektriciteit nodig is om de slaapstand te behouden, in tegenstelling tot alle andere. In eerste instantie was deze modus exclusief ontwikkeld voor laptops. In dit opzicht blijkt het natuurlijk het meest redelijk om het op deze apparaten te gebruiken. Gaat u bijvoorbeeld uw computer lange tijd niet gebruiken en kunt u de batterij niet opladen, dan is het aan te raden uw laptop in de slaapstand te zetten.

Het is vermeldenswaard dat het niet uitmaakt welke status de gebruiker kiest, of het nu slaap- of slaapstand is, in beide gevallen mag de computer van de gebruiker niet worden uitgeschakeld (informatie kan verloren gaan). Als dit gebeurt, kan het systeem natuurlijk gegevens rechtstreeks van de schijf herstellen, maar een dergelijk herstel is niet standaard (tijdens deze periode treedt er een intense belasting op de harde schijf van een pc op), respectievelijk, als dit wordt misbruikt, kan het systeem onderhevig zijn aan verschillende negatieve invloeden.

Op de meeste computers hoeft u alleen maar op de aan/uit-knop te drukken om het programma te hervatten. Maar aangezien alle computers anders zijn, kan de manier waarop u uw werk kunt hervatten ook verschillen. Om de computer weer normaal te laten werken, moet u mogelijk op een willekeurige toets op het toetsenbord (of een speciale aan/uit-toets) drukken, op een muisknop drukken of het deksel van de laptop openen.

Als gevolg hiervan blijkt dat het verschil tussen de twee modi praktisch hetzelfde is, maar men gelooft dat het beter is om de slaapstand te gebruiken.

Aanbevolen: