Hoe Adobe Reader Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Adobe Reader Te Verwijderen
Hoe Adobe Reader Te Verwijderen

Video: Hoe Adobe Reader Te Verwijderen

Video: Hoe Adobe Reader Te Verwijderen
Video: How to Uninstall Adobe Acrobat Reader DC in Windows 10 2024, April
Anonim

Adobe Reader is een populair hulpprogramma voor het bekijken van PDF-bestanden. In het geval dat er problemen zijn opgetreden bij het functioneren of als u eenvoudigweg hebt besloten een alternatief hulpprogramma te installeren voor het bekijken van documenten, is het belangrijk om Adobe Reader volledig van het systeem te verwijderen, zodat het geen onnodige schijfruimte in beslag neemt en de werking van het besturingssysteem.

Hoe Adobe Reader te verwijderen
Hoe Adobe Reader te verwijderen

instructies:

Stap 1

Om het programma voor de eerste keer te verwijderen, kunt u het standaard Windows-menu gebruiken. Open hiervoor "Start" - "Configuratiescherm". Klik op de sectie "Programma's" - "Programma's en onderdelen".

Stap 2

Wacht tot de lijst met applicaties die op uw computer zijn geïnstalleerd, is geladen. Zoek onder hen het Adobe Reader-item en klik er met de rechtermuisknop op. Klik in het contextmenu dat verschijnt op het item "Verwijderen". Volg de instructies op het scherm om de procedure te voltooien.

Stap 3

Adobe Reader laat sporen achter in het systeem in de vorm van registervermeldingen. Gebruik CCleaner of Revo Uninstaller om ze te verwijderen. In het geval dat u het CCleaner-programma hebt gekozen, installeer het dan en voer het uit op uw computer. Ga dan naar het gedeelte "Register" en klik op de knop "Zoeken naar problemen".

Stap 4

Nadat de systeemscan is voltooid, klikt u op "Fix" - "Fix all". Deze procedure verwijdert alle lege vermeldingen die aan het programma zijn gekoppeld en die in het systeem achterblijven. Het is vermeldenswaard dat u met behulp van CCleaner problemen kunt oplossen nadat u absoluut alle programma's op dezelfde manier hebt verwijderd.

Stap 5

Met dit hulpprogramma kunt u ook controleren of Adobe-services op het systeem blijven staan na het verwijderen. Ga naar het gedeelte "Service" - "Opstarten" van het programmavenster. Zoek naar items met het woord Adobe in de titel. Selecteer ze met de linkermuisknop en druk op de Del-knop op het toetsenbord. Nadat u alle bewerkingen hebt voltooid, start u de computer opnieuw op om de procedure te voltooien.

Stap 6

Als u Revo Uninstaller hebt geïnstalleerd, moet u overschakelen naar de geavanceerde modus om registervermeldingen te bewerken. Voer in het programmavenster zoeken naar Adobe Reader in en klik op "Registersleutel openen". Klik op "Alles selecteren" in het menu dat verschijnt en vervolgens op "Verwijderen". Bevestig de handeling en klik op de knop "Ja". Het programma is volledig van de computer verwijderd. Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen toe te passen.

Aanbevolen: