Hoe Een Virus In Quarantaine Te Plaatsen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Virus In Quarantaine Te Plaatsen?
Hoe Een Virus In Quarantaine Te Plaatsen?

Video: Hoe Een Virus In Quarantaine Te Plaatsen?

Video: Hoe Een Virus In Quarantaine Te Plaatsen?
Video: 💉 Лекарство от Коронавируса COVID-19 найдено?! / ЗДОРОВЬЕ 🚑 2024, Mei
Anonim

Tijdens het reizen op internet en bij het uitwisselen van informatie met vrienden, ontstaat vaak een situatie waarin verdachte gegevens naar een computer worden geschreven. Het is misschien een onschadelijk programma, maar het heeft toegang tot systeembronnen. Of een virus dat zich vermomt als een normaal werkprogramma. In dergelijke gevallen stelt Kaspersky Anti-Virus voor om het bestand in quarantaine te plaatsen - een speciaal gebied waar gegevens worden versleuteld en verder worden opgeslagen in een staat die veilig is voor het systeem.

Hoe een virus in quarantaine te plaatsen?
Hoe een virus in quarantaine te plaatsen?

Noodzakelijk

  • - antivirusprogramma;
  • - beheerdersrechten;
  • - computer.

instructies:

Stap 1

Om een bestand in quarantaine te plaatsen, moet u de standaardhardware van dit antivirusprogramma gebruiken. Open het Kaspersky Anti-Virus-venster. Klik hiervoor één keer met de linkermuisknop op het programmapictogram in de lade (het gebied van de taakbalk naast de klok). Of start het programma vanuit het menu Start. Het is ook vermeldenswaard dat de snelkoppeling voor het starten zich op uw bureaublad kan bevinden.

Stap 2

Klik op het opschrift "Quarantine" in de rechterbovenhoek van het scherm. Deze opstelling van bedieningsknoppen is typerend voor de versie van 2011. Als u een andere versie heeft, kunt u dit item altijd vinden via de help-sectie. Hier zouden echter geen problemen mogen zijn. De ontwikkelaars hebben een intuïtieve interface gemaakt, zodat je binnen een paar seconden een item in het menu kunt vinden.

Stap 3

Alle bestanden die ooit in quarantaine zijn geplaatst, verschijnen in de lijst. Om een programma of bestand in quarantaine te plaatsen, klikt u op het bericht "Verplaats naar quarantaine". U kunt verschillende bestanden plaatsen, zowel van lokale schijven van uw computer als van draagbare media die beschikbaar zijn in USB-poorten.

Stap 4

Geef in het venster dat verschijnt het pad naar de bestanden op en klik op "OK". De gegevens worden in een speciaal gebied geplaatst en verwerkt. U kunt de schadelijke inhoud desinfecteren door op de knop Alles desinfecteren te klikken. Bestanden die niet kunnen worden gedesinfecteerd, blijven permanent in quarantaine.

Stap 5

Niet altijd worden Kaspersky Anti-Virus-waarschuwingen geactiveerd door virussen, omdat het programma verdachte en volledig veilige bestanden kan lijken. Veiligheidskwesties mogen echter niet worden verwaarloosd. Zet de bestanden bij twijfel in quarantaine. Probeer ook altijd kopieën te hebben van alle informatie die op uw computer is opgeslagen, zodat u in elk geval van computerinfectie het systeem zonder spijt opnieuw kunt installeren.

Aanbevolen: