Hoe De Kracht Van Een Computer Te Berekenen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kracht Van Een Computer Te Berekenen?
Hoe De Kracht Van Een Computer Te Berekenen?

Video: Hoe De Kracht Van Een Computer Te Berekenen?

Video: Hoe De Kracht Van Een Computer Te Berekenen?
Video: How To Cool Down Your Computer 2024, April
Anonim

Het stroomverbruik van de computer van het netwerk is niet gelijk aan het vermogen dat op de voeding staat aangegeven. Sterker nog, het is meestal merkbaar minder, omdat het blok niet volledig wordt geladen. Dit vermogen kan desgewenst worden gemeten.

Hoe de kracht van een computer te berekenen?
Hoe de kracht van een computer te berekenen?

Noodzakelijk

Computer, stroomtang (stroomtang)

instructies:

Stap 1

Snijd nooit de geleiders die van de voeding komen door om een ampèremeter in hun onderbreking op te nemen. Dit is lang en onhandig, en als ze dan slecht gesoldeerd of slecht geïsoleerd zijn, kan de computer defect raken. Gevaarlijke kortsluitingen zijn ook mogelijk. Koop beter een zogenaamde stroomtang (stroomtang) - een apparaat waarmee je de stroom kunt meten zonder de draad door te knippen. Zorg ervoor dat u een stroomtang kiest, zodat u niet alleen wisselstroom maar ook gelijkstroom kunt meten.

Stap 2

Zet de stroomtang aan en stel de meetlimiet erop in op 20 A DC. Na het aanzetten van de computer met het deksel open, raakt u eerst de behuizing aan zonder andere metalen voorwerpen aan te raken - dit is nodig om statische elektriciteit van u te ontladen.

Stap 3

Dan, zonder de computerborden aan te raken (hoewel daar geen hoge spanningen zijn, kunnen dergelijke aanrakingen storingen veroorzaken), klem afwisselend in de stroomklemmen, eerst alle oranje, dan alle rode en dan alle gele draden. Nadat u de draad hebt afgekneld, laat u deze in de stroomtang zitten totdat de meetwaarden op de indicator zijn vastgesteld. Noteer na elke meting zowel het resultaat als de kleur van de draad. Het is raadzaam om stromen te meten terwijl de machine de taken uitvoert waarvoor deze het meest wordt gebruikt. Sluit de behuizing onmiddellijk na het einde van het experiment.

Stap 4

Door de stroom door een draad te vermenigvuldigen met de spanning op die draad, krijg je het vermogen dat er doorheen wordt verzonden: P = UI. waarbij P - vermogen, W, U - spanning, V, I - stroomsterkte, A. De volgende spanningen komen overeen met de kleuren van de draden: oranje - plus 3, 3 V, rood - plus 5 V, geel - plus 12 V.

Stap 5

Na het berekenen van de krachten die door elk van de draden worden uitgezonden, tel ze bij elkaar op. U ontvangt het totale stroomverbruik van de voeding door alle knooppunten van de computer. Vergelijk het met degene die op het blok zelf staat aangegeven. Als blijkt dat het apparaat overbelast is (of bijna overbelast), moet u een krachtiger exemplaar aanschaffen, of het aantal knooppunten met een hoog verbruik in de machine verminderen (bijvoorbeeld harde schijven) of de videokaart vervangen door een minder krachtige: als je niet op je computer speelt, worden de mogelijkheden van deze kaart nog steeds niet volledig benut.

Stap 6

Om erachter te komen hoeveel stroom de computer van het netwerk verbruikt, deelt u het rekenresultaat door 0,7 - dit is ongeveer de efficiëntie van de voeding.

Aanbevolen: