Hoe Het IP-adres Van Een Computer Te Berekenen

Inhoudsopgave:

Hoe Het IP-adres Van Een Computer Te Berekenen
Hoe Het IP-adres Van Een Computer Te Berekenen

Video: Hoe Het IP-adres Van Een Computer Te Berekenen

Video: Hoe Het IP-adres Van Een Computer Te Berekenen
Video: How to assign IP Address to your Computer 2024, April
Anonim

Soms is het nodig om uw IP-adres te achterhalen. Dit is een digitale code om het netwerk te identificeren. Het IP-adres is altijd uniek binnen uw computernetwerk. Het kan dynamisch of statisch zijn (d.w.z. veranderlijk of niet) - het hangt af van de netwerkhardware, netwerkinstellingen en ISP. U kunt uw IP-adres eenvoudig achterhalen met behulp van systeemhulpprogramma's.

Hoe het IP-adres van een computer te berekenen
Hoe het IP-adres van een computer te berekenen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het internet;
  • - beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Klik op de Start-knop en selecteer Uitvoeren. Voer in het venster dat verschijnt de opdracht cmd in en druk op enter. Het geopende zwarte venster is de opdrachtregel. Het is ook vermeldenswaard dat om deze opdracht te gebruiken, u in de meeste gevallen beheerdersrechten voor deze computer moet hebben. Log daarom bij het aanzetten van de computer in met een beheerdersaccount of maak een nieuwe aan.

Stap 2

Voer de opdracht ipconfig in en druk op enter op uw toetsenbord. Het venster toont informatie over uw netwerkkenmerken. U kunt ook de opdracht ipconfig / all invoeren, waarmee een uitgebreide versie van het informatieve bericht wordt weergegeven, inclusief het MAC-adres.

Stap 3

Zoek het gegevensgebied dat is gemarkeerd als IP-adres - dit is de informatie die u zoekt. Kopieer het, rekening houdend met de punten. Sluit het opdrachtpromptvenster. Nu weet je het IP-adres. Het is ook vermeldenswaard dat deze parameter voortdurend in het systeem kan veranderen, omdat u een dynamisch IP-adres kunt hebben en het verandert elke keer dat u verbinding maakt met internet.

Stap 4

Er is een andere manier om het IP-adres te achterhalen. Ga naar het configuratiescherm, naar het gedeelte "Netwerk en internet", waar u "Netwerkcentrum" selecteert. Zoek aan de rechterkant van het scherm het opschrift "Local Area Connection" en klik erop. Klik in het venster dat verschijnt op de knop "Details" - en informatie over uw netwerkinstellingen verschijnt op het scherm.

Stap 5

Het is geen toeval dat de digitale code van een IP-adres uit vier delen bestaat: het is een decimale weergave van een binair getal aangeduid met het netwerknummer en het computernummer op dit netwerk. Ook belangrijk is het subnetmasker, dat het adres definieert, ongeacht de netwerkklasse. Doorgaans wordt dit subnetmasker op de meeste computers weergegeven als 255.255.255.0. Over het algemeen kunnen we stellen dat IP niet moeilijk te bepalen is.

Aanbevolen: