Een Keukenontwerpprogramma Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Keukenontwerpprogramma Kiezen
Een Keukenontwerpprogramma Kiezen

Video: Een Keukenontwerpprogramma Kiezen

Video: Een Keukenontwerpprogramma Kiezen
Video: Tips bij een nieuwe keuken | Van Wanrooij RTL4 Woontips 2024, Mei
Anonim

De mogelijkheden van 3D-ontwerp maken het mogelijk om een volumetrische tekening van keukenmeubels uit te voeren, waarmee u de samenstelling en het uiterlijk van de keuken kunt bepalen voordat deze wordt vervaardigd. Veel grote fabrikanten bieden potentiële kopers de mogelijkheid om hun eigen interieurtoepassingen voor bedrijfskeukens te gebruiken. Voor deze doeleinden zijn er zowel browser- als offlineprogramma's, terwijl deze laatste een uitgebreide set functies hebben.

Met moderne software kunt u het volume en de kosten van het werk inschatten
Met moderne software kunt u het volume en de kosten van het werk inschatten

Door gebruik te maken van moderne materialen en toebehoren voor de vervaardiging van keukens, kunnen fabrikanten meubels maken die volledig voldoen aan de wensen van de klant. De mogelijkheden van moderne driedimensionale modelleringsprogramma's stellen de klant in staat om vooraf de samenstelling en het ontwerp van keukenmeubels te bepalen, wat het proces van de daaropvolgende fabricage aanzienlijk vereenvoudigt. 3D-ontwerp geeft de klant de mogelijkheid om geen beroep te doen op de diensten van professionele ontwerpers, wat de totale kosten van het project verlaagt.

Bedrijfsprogramma's

Sommige (meestal grote) meubelfabrikanten bieden hun klanten gratis applicaties waarmee ze online een keuken kunnen ontwerpen. Deze programma's worden meestal op de officiële websites van het bedrijf geplaatst, terwijl hun interface zoveel mogelijk is geoptimaliseerd voor het comfortabele werk van onvoorbereide gebruikers. Voorbeelden van bedrijfsapplicaties zijn Haecker, Stolline en Ikea. Het grootste nadeel van dit soort programma's is de mogelijkheid om meubels en interieurelementen uitsluitend uit de catalogus van een bepaalde fabrikant te selecteren.

Universele toepassingen

Programma's zoals Google Sketchup kunnen niet alleen worden gebruikt om meubels te ontwerpen, maar ook om andere driedimensionale objecten te maken. Deze toepassingen zijn gemakkelijk te leren, maar hun functionaliteit is misschien niet voldoende om het project volledig weer te geven.

Gespecialiseerde offline toepassingen

De noodzaak om dergelijke programma's te installeren wordt gecompenseerd door hun brede mogelijkheden en verhoogde werksnelheid. Met apps zoals KitchenDraw kun je niet alleen keukenmeubels ontwerpen, maar ook verlichting regelen en een complete visuele omgeving creëren. In tegenstelling tot bedrijfstoepassingen kunt u met dergelijke programma's werken met een uitgebreide lijst met elementen, waaronder producten van verschillende fabrikanten. De elementen worden gecombineerd tot bibliotheken die online kunnen worden gedownload en verbonden met de geïnstalleerde applicatie.

visualisatie

Het resultaat van het maken van een driedimensionaal model is de visualisatie, waarmee u het uiterlijk en de kenmerken van het interieur duidelijk kunt demonstreren. Visualisatie kan worden gepresenteerd in de vorm van afbeeldingen of animatiematerialen die zijn gemaakt als resultaat van rendering - een gedetailleerde frame-voor-frame tekening. Met offline toepassingen kunt u afdrukklare afbeeldingen van hoge kwaliteit maken.

Aanbevolen: