Hoe Informatie Te Vernietigen?

Inhoudsopgave:

Hoe Informatie Te Vernietigen?
Hoe Informatie Te Vernietigen?

Video: Hoe Informatie Te Vernietigen?

Video: Hoe Informatie Te Vernietigen?
Video: Grip op informatie - Ontbijtsessie: vernietigen 2024, Mei
Anonim

De behoefte aan betrouwbare vernietiging van informatie op een harde schijf komt niet alleen voort uit spionnen of hackers. Zelfs een volledig respectabele gebruiker wil misschien vertrouwelijke gegevens permanent van een computer verwijderen, bijvoorbeeld wanneer deze wordt verkocht.

Hoe informatie te vernietigen?
Hoe informatie te vernietigen?

instructies:

Stap 1

Als we op een computer werken, zijn we eraan gewend dat bestanden heel eenvoudig worden verwijderd - selecteer ze gewoon en druk op de "Del"-toets of selecteer het juiste item in het menu. Dan kun je de "prullenbak" legen. Is het bestand permanent verwijderd? Nee - alleen het bestandsitem in de bestandstabel is verwijderd. Stelt u zich een dik naslagwerk voor waaruit de inhoudsopgavepagina's zijn gescheurd - de situatie is zeer vergelijkbaar. Er is geen inhoudsopgave, maar de pagina's zelf zijn bewaard gebleven en zijn zeer gemakkelijk te lezen.

Stap 2

Zelfs een geformatteerde schijf bevat een behoorlijke hoeveelheid originele informatie, vooral als "snel" formatteren werd gebruikt. Om echt gegevens van een schijf te verwijderen, moet u geavanceerdere methoden gebruiken. Ze kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën.

Stap 3

Allereerst is het de fysieke vernietiging van de schijf. Als u een schijf met een hamer breekt of in een bak met zwavelzuur gooit, is het onmogelijk om de informatie te herstellen. Het is duidelijk dat dergelijke radicale methoden slechts in uitzonderlijke gevallen geschikt zijn. Een andere optie wordt geassocieerd met het gebruik van demagnetiseerapparaten, deze methode wordt in sommige landen gebruikt in commerciële structuren en overheidsinstanties.

Stap 4

De meest voorkomende is de softwaremethode om informatie te vernietigen. Om een bestand te vernietigen, schrijft een speciaal programma er wat informatie over, meestal een pseudo-willekeurige afwisseling van getallen. Maar zelfs in dit geval kan het originele bestand nog steeds worden gelezen, dus om het permanent te verwijderen, moet u de overschrijfcyclus vijf tot zeven keer herhalen.

Stap 5

Een van de beste programma's voor algemeen thuisgebruik is het gratis hulpprogramma File Shredder. Hiermee kunt u zowel afzonderlijke bestanden en mappen als volledige schijfgegevens permanent verwijderen. De bijbehorende opdracht is ingebed in het contextmenu, wat erg handig is.

Stap 6

Het Ccleaner-programma is handig omdat het niet alleen de geselecteerde gegevens vernietigt, maar ook allerlei afval dat zich ophoopt in het systeem en vertrouwelijke informatie kan bevatten. Het werkt vrij betrouwbaar en heeft een Russische interface.

Stap 7

Acronis Disk Director Suite. Het programma wordt gebruikt om met partities op de harde schijf te werken, maar het heeft ook de functie om informatie te vernietigen. Kan niet werken met individuele bestanden, kan alleen gegevens op de geselecteerde partitie vernietigen. Dit programma is handig om te gebruiken bij het opnieuw installeren van het besturingssysteem: selecteer de functie van het formatteren van de schijf met gegevensvernietiging en installeer vervolgens het besturingssysteem.

Stap 8

Aangezien het vernietigen van informatie tijdrovend en niet altijd betrouwbaar is, wordt de laatste tijd steeds meer gebruik gemaakt van een andere methode om informatie te beschermen - cryptografisch. Alle informatie op de schijf wordt gecodeerd met behulp van een speciaal algoritme, dus zelfs diefstal van een computer vormt geen bedreiging - het blijkt onmogelijk om informatie te decoderen zonder de sleutel te kennen.

Aanbevolen: