Hoe Een Bestand Te Vernietigen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestand Te Vernietigen?
Hoe Een Bestand Te Vernietigen?

Video: Hoe Een Bestand Te Vernietigen?

Video: Hoe Een Bestand Te Vernietigen?
Video: Hoe komkommerstruiken in een kas te binden 2024, Mei
Anonim

Soms worden gebruikers van pc's geconfronteerd met het probleem van het verwijderen van bestanden of mappen. Meestal kan dit probleem worden opgelost met een banale herstart van het systeem, maar u kunt ook het tegenovergestelde geval tegenkomen, wanneer u een onnodig bestand niet gemakkelijk kunt verwijderen.

Hoe een bestand te vernietigen?
Hoe een bestand te vernietigen?

Noodzakelijk

Unlocker-software

instructies:

Stap 1

Wanneer u een bestand verwijdert in het besturingssysteem Windows XP, verschijnt soms het bericht "Het bestand kan niet worden verwijderd omdat het bezig is met een toepassing" op het scherm. Het kan gebeuren dat het bestand helemaal niet door u wordt gestart, maar dit bericht verschijnt nog steeds. Allereerst moet u controleren of het echt niet draait? Sommige programma's die in de opstartlijst van het systeem staan en daarom zijn geladen om met bestanden te werken, kunnen ze gebruiken.

Stap 2

Om dergelijke programma's te controleren, moet u het systeemconfiguratieprogramma MSConfig uitvoeren. Om het te starten, klikt u op het menu "Start", selecteert u "Uitvoeren". Voer in het geopende venster de opdracht msconfig in en klik op de knop "OK".

Stap 3

Het hoofdvenster van het programma verschijnt voor u. Ga naar het tabblad "Opstarten" en controleer alle programma's die kunnen worden uitgevoerd bij het opstarten van het systeem. Programma's voor het werken met schijfkopieën koppelen bijvoorbeeld in de regel een schijfkopie aan een schijf bij het opstarten van het systeem. De reden kan ook elk programma zijn dat bestanden start.

Stap 4

Als dergelijke programma's in de opstartlijst staan, schakelt u het selectievakje naast elk dergelijk programma uit en klikt u op de knop "Toepassen". Selecteer "Nu opnieuw opstarten" in het dialoogvenster dat verschijnt. In de regel kan het gewenste bestand na een herstart eenvoudig en gemakkelijk worden verwijderd.

Stap 5

Als de bovenstaande methode je niet heeft geholpen, gebruik dan het kleine (in grootte) Unlocker-hulpprogramma. Na de installatie is het voldoende om het contextmenu van het bestand dat niet verwijderd wil worden op te roepen door met de rechtermuisknop op het pictogram te klikken en het Unlocker-item te selecteren (de afbeelding van de toverstaf). In het geopende venster geeft dit hulpprogramma het proces aan dat dit bestand blokkeert. Nu kunt u het bestand zelf verwijderen of het programma dat het heeft geblokkeerd sluiten en de verwijderingsprocedure herhalen.

Aanbevolen: