Hoe Een Harde Schijf Te Vernietigen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Te Vernietigen?
Hoe Een Harde Schijf Te Vernietigen?

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Vernietigen?

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Vernietigen?
Video: Harde schijf vernietigen, Hoe werkt dat? 2023, Maart
Anonim

Het belang van informatie in de moderne wereld kan niet worden overschat. Het volume, het belang en de prijs groeien elke dag, terwijl mensen een niet helemaal juiste houding hebben aangenomen ten aanzien van de opslag en veiligheid ervan. Veelvoorkomende opslaglocaties zijn de harde schijven van thuiscomputers, servers, mobiele computers en draagbare opslagapparaten. Het komt voor dat u dringend informatie moet verwijderen.

Hoe een harde schijf te vernietigen?
Hoe een harde schijf te vernietigen?

Noodzakelijk

  • - slijpschijf;
  • - Slijper;
  • - een hamer;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Het type informatievernietiging hangt rechtstreeks af van wie het probeert te krijgen. In het geval dat jagers geen speciale hersteltools hebben, kunt u zich redden met eenvoudige opmaak op laag niveau, gevolgd door overschrijven met lege gegevens. Deze methode is vrij lang. Bovendien kunt u de harde schijf-controller uitschakelen - een bord met microschakelingen aan de onderkant van de behuizing van de harde schijf. Na een storing blijven de gegevens fysiek intact: door vervanging van de controller is deze uit te lezen.

Stap 2

De opslaglocatie van informatie zijn magnetische schijven, die zich in de harde schijf bevinden. Er zijn er een of meer, afhankelijk van de capaciteit van de schijf. Om gegevens permanent te vernietigen, is het noodzakelijk om deze schijven te vernietigen. Demonteer eerst de behuizing van de harde schijf. Haal de glimmende schijven eruit. Als je een slijpschijf in huis hebt, kun je er schijven op slijpen. Het is noodzakelijk om aan alle kanten te slijpen totdat de glanzende laag volledig is verdwenen. De slijpschijf kan met succes worden vervangen door een slijper. Na het snijden is het raadzaam om de schijf in verschillende delen te splitsen. Ook hiervoor is een slijpmachine of een metaalzaag geschikt. Een eenvoudig gebroken of gesneden schijf kan worden gelezen met een speciaal apparaat dat gevoelig is voor zelfs zeer zwakke magnetische velden.

Stap 3

Als je meer tijd tot je beschikking hebt en vrienden of familie die in de fabrieken werken, kun je hen om hulp vragen. De meeste fabrieken hebben krachtige persen die harde schijven snel fysiek kunnen vernietigen. Bovendien hebben sommige fabrieken krachtige industriële ovens - hun temperatuur zal voldoende zijn om informatie samen met de schijf te vernietigen.

Stap 4

In het geval dat het nodig is om de harde schijf binnen enkele seconden te vernietigen, kunt u speciale apparaten gebruiken. Ze zijn geïnstalleerd in de systeemeenheid, harde schijven zijn erin geïnstalleerd. Op het gewenste moment kunt u op een knop op het apparaat of op de afstandsbediening van de afstandsbediening drukken. De harde schijf wordt onderworpen aan een gerichte, krachtige magnetische puls, waarna de gegevens erop worden vernietigd. Een voorbeeld zijn de apparaten Surf of Impulse.

Populair per onderwerp