Hoe Gegevens Op Schijf Gegarandeerd Te Vernietigen?

Inhoudsopgave:

Hoe Gegevens Op Schijf Gegarandeerd Te Vernietigen?
Hoe Gegevens Op Schijf Gegarandeerd Te Vernietigen?

Video: Hoe Gegevens Op Schijf Gegarandeerd Te Vernietigen?

Video: Hoe Gegevens Op Schijf Gegarandeerd Te Vernietigen?
Video: TROS RADAR het echt wissen van een harde schijf 2024, April
Anonim

Elke computergebruiker moet zich ervan bewust zijn dat na het op een standaard manier verwijderen van informatie van schijven, het daar ook blijft. Het is vooral belangrijk hier rekening mee te houden, bijvoorbeeld voordat u een computer verkoopt waarop belangrijke informatie is verwerkt. Met behulp van speciale hulpprogramma's kan het worden hersteld zonder speciale vaardigheden of kennis. Om diefstal van uw informatie van schijven te voorkomen, moet deze gegarandeerd worden vernietigd. Om dit te doen, moet u een van de gratis vernietigingsprogramma's gebruiken die gratis via internet worden verspreid. Een dergelijke vernietiging draagt ertoe bij dat de gegevens voldoende worden beschermd en niet door derden kunnen worden hersteld. Laten we eens kijken naar de meest populaire programma's.

gegevens op schijf wissen
gegevens op schijf wissen

instructies:

Stap 1

Actief @ Kill Disk. Gratis software voor gegarandeerde vernietiging van informatie op schijven met behulp van de US Department of Defense-standaard (DoD 5220-22. M). Een onderscheidend kenmerk van deze applicatie is de mogelijkheid om een certificaat te genereren en af te drukken dat de werking van het permanent verwijderen van gegevens bevestigt. Ondersteunt Windows, MS-DOS, Linux-besturingssystemen. Er wordt ook een betaalde versie gepresenteerd.

Actief @ Kill Disk
Actief @ Kill Disk

Stap 2

Gom. Nog een gratis hulpprogramma dat op betrouwbare wijze gegevens van schijven verwijdert, evenals individuele mappen, bestanden, Windows Prullenbak of ongebruikte mediaruimte. Het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van vele reinigingsmethoden en de mogelijkheid van hun combinatie. U kunt de bewerking ook volgens uw eigen methode definiëren en uitvoeren. Ondersteunt besturingssystemen Windows XP SP3, Server 2003 SP2, Vista, Server 2008, 7, Server 2008 R2.

Gom
Gom

Stap 3

Schijf wissen. Een eenvoudig, lichtgewicht, gratis hulpprogramma voor gegarandeerde reiniging van harde schijven en USB-drives, flash-kaarten. Ondersteunt vele vernietigingsmethoden, waaronder DoD 5220-22. M en Peter Gutman's 35-pass-methode. Het programma vereist geen installatie. Ondersteund door Microsoft Windows XP, Vista. Heeft een grootte van ongeveer 1 MB.

Schijf wissen
Schijf wissen

Stap 4

Darik's Boot en Nuke (DBAN). Het populairste gratis programma onder andere voor gegarandeerde gegevensvernietiging van verschillende schijven. Open source. Gericht op veiligheid en efficiëntie op het werk. Ondersteunt een groot aantal wismethoden. Gedistribueerd als een ISO-image voor branden op een optische of USB-schijf. Er is geen besturingssysteem nodig om te werken.

Aanbevolen: