Een Programmatoepassing Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Programmatoepassing Verwijderen
Een Programmatoepassing Verwijderen

Video: Een Programmatoepassing Verwijderen

Video: Een Programmatoepassing Verwijderen
Video: Windows 10: software verwijderen 2024, Mei
Anonim

De functionaliteit van het besturingssysteem is grotendeels afhankelijk van de software die op de computer is geïnstalleerd. Eigenlijk is het systeem zonder programma's slechts een platform. Op dit moment zijn er een groot aantal programma's. Zodra de gebruiker zich realiseert dat hij geen programma nodig heeft, probeert hij het te verwijderen met behulp van de standaardmiddelen van het besturingssysteem, en dit is niet altijd mogelijk om correct te doen.

Een programmatoepassing verwijderen
Een programmatoepassing verwijderen

Noodzakelijk

Revo Uninstaller-software

instructies:

Stap 1

Het standaardhulpprogramma voor het installeren of verwijderen van programma's bevindt zich in de applet van het Configuratiescherm, maar het verwijdert het programma niet altijd correct, waardoor de systeemregistersleutels met parameters achterblijven die de hele systeemdatabase vervuilen. Veel experts raden aan om software van derden te gebruiken, zoals Revo Uninstaller.

Stap 2

Hoe kan dit programma verschillen van het standaard hulpprogramma - Revo Uninstaller kan programma's verwijderen die niet in de lijst met geïnstalleerde programma's stonden. Dit programma houdt ook constant de registerwijzigingen in de gaten, waardoor u het programma in de toekomst snel en pijnloos kunt verwijderen. Een ander pluspunt van dit programma is dat het helemaal gratis wordt verspreid en dat er lokalisaties zijn van verschillende landen.

Stap 3

Nadat u het programma heeft gestart, ziet u het hoofdvenster, dat een lijst bevat van alle programma's die op het systeem zijn geïnstalleerd. Om een programma te verwijderen, selecteert u het en klikt u op de knop "Verwijderen". Opgemerkt moet worden dat er twee knoppen zijn die qua naam vergelijkbaar zijn: "Delete" en "Delete item". Met de knop "Item verwijderen" kunt u de programmanaam uit de lijst verwijderen - dit betekent dat het programma niet van het systeem wordt verwijderd.

Stap 4

In het venster dat verschijnt, moet u, nadat u op de knop "Verwijderen" hebt geklikt, op de knop "Ja" klikken om de geselecteerde bewerking te bevestigen. Er verschijnt een nieuw venster voor u, waarin wordt voorgesteld om een van de vier mogelijke opties te kiezen om het programma te verwijderen. Het meest optimaal zou zijn om de optie "Geavanceerd" te activeren. Selecteer het en klik op Volgende.

Stap 5

Als het programma een ingebouwd verwijderprogramma heeft, zou het moeten starten. Verwijder het programma met behulp van het standaard verwijderingspakket. Er verschijnt dan een venster op het scherm waarin u wordt gevraagd om "de sporen te verbergen" van de toepassing in het register, aangezien het programma is al verwijderd. Na het voltooien van de stappen om onnodige sleutels uit het systeemregister te verwijderen, kunt u Revo Uninstaller sluiten of beginnen met het verwijderen van een andere toepassing.

Aanbevolen: