Een Diskette Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Diskette Plaatsen
Een Diskette Plaatsen

Video: Een Diskette Plaatsen

Video: Een Diskette Plaatsen
Video: Hoe Oude Diskette Stations Werkten 2024, Mei
Anonim

Eens het meest voorkomende opslagmedium, hebben diskettes snel hun populariteit verloren onder de aanval van flashdrives. Vaak, wanneer het nodig is om gegevens van een diskette te lezen, blijkt dat de gebruiker niet meer weet welke kant hij moet plaatsen, of zelfs de diskdrive zelf ontbreekt.

Een diskette plaatsen
Een diskette plaatsen

Noodzakelijk

  • - floppydrive;
  • - floppy-kabel;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Een 3,5-inch diskette wordt als volgt in de drive geplaatst. Neem het in je hand en draai het zodat het deksel naar voren wijst en de sticker bovenop ligt. Als er geen sticker is, laat u dan leiden door het ronde metalen inzetstuk: het moet aan de onderkant zitten. U kunt ook navigeren door de afgeschuinde hoek, die naar voren en naar rechts moet kijken. Steek de diskette in het station totdat deze vastklikt. Onmiddellijk daarna zou u het geluid moeten horen van het teruggooien van het deksel. Als het niet volgt, verwijder dan het medium (hiervoor zit een knop op de drive) en plaats het opnieuw. Nadat u klaar bent met werken met de floppy, trekt u het met dezelfde knop eruit. Zorg er daarbij voor dat de LED op de drive uit is. Als u gegevens van de media kunt lezen, maar er niet naar kunt schrijven, zorg er dan voor dat het schrijfbeveiligingslipje op de diskette het corresponderende vierkante gat in de behuizing afdekt.

Stap 2

Draai de 5, 25-inch diskette voordat u deze in de drive plaatst, zodat de inkeping waardoor de disk zichtbaar is naar voren wijst en het synchronisatiegaatje en de kleine vierkante schrijfbeveiligingsinkeping zich aan de linkerkant bevinden. Vergrendel vervolgens de schijf met de hendel. Nadat u met de floppydrive hebt gewerkt, en gewacht heeft tot de LED uitgaat, draait u de hendel terug en verwijdert u de floppydisk. Er zijn ook zeer zeldzame 5, 25-inch schijven die op dezelfde manier werken als 3,5-inch schijven. Ze hebben geen hendel, maar zijn uitgerust met een knop.5, 25-inch media zijn beschermd tegen schrijven door speciale stickers die een vierkante inkeping bedekken. De aanwezigheid van de sticker activeert de schrijfbeveiliging.

Stap 3

Als er geen diskdrive is, installeer deze dan in de computer wanneer deze is uitgeschakeld. Sluit het uiteinde van de kabel aan op de connector op het moederbord met het label Floppy of FDD. De rode draad erop moet zich aan de zijkant van de eerste terminal bevinden. Verplaats op de schijf zelf de jumper, indien aanwezig, naar positie A:.

Stap 4

Als er maar één connector aan het andere uiteinde van de kabel is, is alles eenvoudig. Sluit hem aan op de brede connector op de 3,5-inch schijf met de rode draad naar de voedingsconnector gericht. Sluit vervolgens de stroomconnector zelf aan - deze is kleiner dan de connector die stroom levert aan optische schijfstations en harde schijven. Het heeft een speciale sleutel om kantelen te voorkomen. Als u kracht gebruikt en de stroomconnector ondersteboven aansluit, zal de schijf verbranden, dus wees voorzichtig.

Stap 5

Het snoer, dat aan het andere uiteinde vier connectoren heeft, kan worden aangesloten op zowel 3,5-inch als 5,5-inch schijven. De connectoren die zijn ontworpen voor kamverbinding zijn ontworpen voor 5,5-inch schijven en de connectoren die passen op de mannelijke connector met dubbele rij zijn voor 3,5-inch schijven. In alle gevallen is de rode draad op het lint naar de stroomconnector op de schijf gedraaid. Als u de connector op de kabel selecteert die helemaal aan het einde zit, wordt de schijf gedefinieerd als A: in DOS en Windows, en als / dev / fd0 in Linux, maar als u die in het midden gebruikt, na het draaien, dan, respectievelijk, als B: en / dev / fd1.

Stap 6

5,5-inch schijven worden aangedreven door dezelfde grote connectoren als harde schijven en optische schijven, in tegenstelling tot 3,5-inch schijven.

Aanbevolen: