Een Wachtwoord Instellen Voor Kinderen

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Instellen Voor Kinderen
Een Wachtwoord Instellen Voor Kinderen

Video: Een Wachtwoord Instellen Voor Kinderen

Video: Een Wachtwoord Instellen Voor Kinderen
Video: Wachtwoord instellen en wijzigen 2024, Mei
Anonim

Er zijn twee manieren om uw computer met een wachtwoord te beveiligen. Een van hen gebruikt het beveiligingsbeleid van het besturingssysteem - in dit geval wordt het wachtwoord gevraagd na het laden van het besturingssysteem, wanneer de gebruiker inlogt op zijn "account". Een andere methode is gekoppeld aan BIOS - een set firmware die in een microschakeling op het moederbord wordt geplaatst en die de eerste controle en initialisatie van computersystemen biedt wanneer deze op het netwerk wordt ingeschakeld.

Een wachtwoord instellen voor kinderen
Een wachtwoord instellen voor kinderen

instructies:

Stap 1

Druk op de win-toets of klik op de knop "Start". Als u het standaard uiterlijk van het hoofdmenu niet heeft gewijzigd, dan zullen de avatar en gebruikersnaam aanwezig zijn in de koptekst - klik op de avatar om het venster "Gebruikersaccounts" te openen. Druk in het geopende venster op de knop "Home" om naar het hoofdvenster van dit OS-onderdeel te gaan. Als u de "klassieke" weergave van het hoofdmenu hebt ingeschakeld, kunt u naar hetzelfde venster gaan door het item "Configuratiescherm" in het menu te selecteren en op de link "Gebruikersaccounts" te klikken.

Stap 2

Selecteer uw account onderaan dit venster en klik in het volgende venster op de link "Wachtwoord maken". U wordt gevraagd om een formulier waarin u het wachtwoord twee keer moet invoeren, evenals een zin die als hint kan dienen als u dit wachtwoord vergeet. Klik na het invullen van het formulier op de knop "Wachtwoord aanmaken".

Stap 3

Er is nog een autorisatiemethode die niet aan het besturingssysteem is gekoppeld. Wanneer u het gebruikt, wordt het wachtwoord gevraagd bij het inschakelen van de computer, voordat het besturingssysteem wordt geladen. Om een dergelijk wachtwoord in te stellen, moet u naar het paneel gaan voor het wijzigen van de BIOS-instellingen (Basic Input / Output System - "Basic input / output system"). Om dit te doen, start u het besturingssysteem opnieuw op en wanneer het besturingssysteem is voltooid en het BIOS de procedure voor het controleren van computerapparaten begint, wacht u tot de LED-indicatoren op het toetsenbord knipperen en drukt u op de Delete-toets. Meestal is zij het die wordt gebruikt om de BIOS-instellingen in te voeren, maar andere opties zijn ook mogelijk - bijvoorbeeld de functieknoppen f1, f2, f10, de esc-toets, de combinaties ctrl + alt, ctrl + alt="Image " + esc, ctrl + alt=" Afbeelding "+ ins.

Stap 4

Selecteer BIOS-instellingswachtwoord en druk op Enter. Typ vervolgens het wachtwoord in het veld dat verschijnt en druk nogmaals op Enter. BIOS zal u vragen om het ingevoerde wachtwoord te bevestigen - druk nogmaals op Enter. Selecteer daarna het item Save and Exit Setup om de wijzigingen in de BIOS-instellingen op te slaan en de computer opnieuw op te starten. In andere versies kan de optie om een wachtwoord in te stellen worden geplaatst in de secties Geavanceerde BIOS-functies of Beveiliging

Aanbevolen: