Wat Zijn Gadgets?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Gadgets?
Wat Zijn Gadgets?

Video: Wat Zijn Gadgets?

Video: Wat Zijn Gadgets?
Video: Steeds meer kinderen gebruiken gadgets in de klas 2024, Mei
Anonim

De definitie van "gadget" kan twee totaal verschillende concepten betekenen. In het eerste geval is het een specifiek fysiek apparaat en in het tweede geval is het een klein computerprogramma of hulpprogramma dat een beperkt aantal taken uitvoert.

Wat zijn gadgets?
Wat zijn gadgets?

instructies:

Stap 1

Een fysiek gadget maakt verbinding met complexere hardware via een specifieke interface. Er moet meteen worden opgemerkt dat veel gadgets zijn ontworpen om niet alleen met pc's te werken. Een voorbeeld is een Bluetooth-headset voor een mobiele telefoon.

Stap 2

Het belangrijkste verschil tussen de gadget en de volwaardige apparatuur is het ontbreken van de mogelijkheid van autonome werking. Dit betekent dat een apparaat dat functioneert zonder te zijn aangesloten op een complexere schakeling, geen gadget is. Het is belangrijk om te begrijpen dat de functionaliteit van sommige gadgets kan worden uitgebreid door extra apparaten aan te sluiten.

Stap 3

Een voorbeeld van zo'n element is een USB-hub. Dit apparaat maakt verbinding met een laptop of desktopcomputer via de USB-interface. Uiteraard kunnen op de hub een externe geluidskaart, USB-ventilator en andere randapparatuur worden aangesloten. Daarnaast bevatten gadgets apparatuur die de functies van meerdere randapparatuur tegelijk combineert.

Stap 4

In software is een gadget een hulpprogramma dat is ontworpen om een specifieke functie of een beperkt aantal specifieke taken uit te voeren. Moderne besturingssystemen van de Windows-familie ondersteunen de mogelijkheid om gadgets te installeren en te gebruiken zonder ze in afzonderlijke programma's in te sluiten.

Stap 5

Softwaregadgets worden meestal gebruikt om de gewenste informatie weer te geven. Er zijn speciale toepassingen waarmee u verschillende softwareachtige gadgets kunt groeperen en combineren. Google Desktop is een goed voorbeeld van een dergelijk programma.

Stap 6

Het is belangrijk om te begrijpen dat in de moderne wereld bijna iedereen de eigenaar is van verschillende gadgets. Het belangrijkste doel van deze apparaten is om het gebruik van apparatuur te vergemakkelijken of de functionaliteit ervan uit te breiden.

Aanbevolen: