Wat Is RAM?

Inhoudsopgave:

Wat Is RAM?
Wat Is RAM?

Video: Wat Is RAM?

Video: Wat Is RAM?
Video: Что такое оперативная память? Полное руководство по ОЗУ компьютера 2024, Mei
Anonim

Random Access Memory is een element van het computergeheugen dat verantwoordelijk is voor de tijdelijke opslag van gegevens en instructies die nodig zijn voor de werking van de centrale processor en voor het uitvoeren van bepaalde bewerkingen. Dit is een van de elementen die de prestaties van uw computer beïnvloeden.

Wat is RAM?
Wat is RAM?

instructies:

Stap 1

RAM is een of meer kaarten die op het moederbord van een computer zijn geïnstalleerd. De gegevens die zijn opgeslagen in het RAM-geheugen zijn alleen toegankelijk als de computer is ingeschakeld. De hoeveelheid RAM is van invloed op het aantal taken dat een computer tegelijkertijd kan uitvoeren. De meeste microcontrollers hebben hun eigen RAM, waarvan de blokken deel uitmaken van hun structuur.

Stap 2

De meeste computers gebruiken heap-geheugenmodules. Dit type RAM is relatief goedkoop, maar heeft een lagere verwerkingssnelheid. Het voordeel van dergelijke borden is dat ze een grotere hoeveelheid informatie per oppervlakte-eenheid kunnen opslaan in vergelijking met statische geheugenmodules. Meestal wordt het laatste type geheugen gebruikt bij het bouwen van een cachegeheugen, dat een onderdeel is van de centrale processor. Dit komt doordat dit type geheugen duurder is, maar een hoge werksnelheid heeft.

Stap 3

Dynamisch geheugen is een economische vorm van RAM. Door een bepaald schema voor het construeren van een dynamische geheugenmodule worden meerdere problemen tegelijk opgelost. Deze elementen zijn zeer compact en hun productie vereist geen grote financiële kosten. De nadelen van deze modules zijn onder meer de lage snelheid van hun werk, vanwege verschillende factoren tegelijk.

Stap 4

Statisch geheugen heeft een veel hogere verwerkingssnelheid. Het wordt vaak gebruikt in centrale verwerkingseenheden. Het volume is in de regel relatief klein, maar het is voldoende om de vereiste informatiestroom te verwerken.

Stap 5

Dynamische geheugenkaarten zijn onderverdeeld in verschillende typen: DIMM, DDR1, 2 en 3. Ze hebben allemaal specifieke kanalen voor aansluiting op het moederbord, waardoor de mogelijkheid van het installeren van de verkeerde module wordt voorkomen.

Aanbevolen: