Wat RAM Doet?

Wat RAM Doet?
Wat RAM Doet?

Video: Wat RAM Doet?

Video: Wat RAM Doet?
Video: Что такое оперативная память? Полное руководство по ОЗУ компьютера 2024, Mei
Anonim

Random Access Memory slaat tijdelijk gegevens en instructies op die de processor nodig heeft om bewerkingen uit te voeren. Gegevensoverdracht naar RAM vindt plaats via ultrasnel geheugen of rechtstreeks. Alle gegevens worden alleen opgeslagen wanneer de computer is ingeschakeld; wanneer deze is uitgeschakeld, worden alle gegevens gewist.

Wat RAM doet?
Wat RAM doet?

Tijdens de uitvoering van een programma worden enkele van de belangrijkste bestanden in het RAM (Random Access Memory) geladen en daar opgeslagen zolang de toepassing actief is. De processor voert deze bestanden direct uit en slaat de resultaten op. Het geheugen slaat codes van ingedrukte toetsen en waarden van wiskundige bewerkingen op. Na het uitvoeren van de opdracht Opslaan wordt de inhoud van het RAM op de harde schijf opgeslagen.

De meeste pc-gebruikers proberen de hoeveelheid RAM te vergroten, want hoe groter het is, hoe sneller alle erin geladen processen werken. Dit is vooral belangrijk bij het uitvoeren van programma's die veel resources nodig hebben, zoals games of grafische editors. Hoe meer RAM, hoe sneller het spelen en bewerken zal zijn.

RAM is onderverdeeld in vele typen, waarvan de meest voorkomende DDR, DDRII en DDRIII zijn, die verschillen in gegevensoverdrachtsnelheid. Hoe hoger de frequentie, hoe sneller het werk. De langzaamste hiervan is DDR, de snelste is DDR3. Deze strips hebben verschillende connectoren.

Elke module bevat microschakelingen die op het moederbord zijn aangesloten. Deze modules hebben verschillende kenmerken en moeten compatibel zijn met het systeem waarin ze worden gebruikt. ROM is alleen-lezen geheugen en daarom kan de gebruiker geen schrijfbewerkingen uitvoeren. DRAM is een dynamisch geheugenapparaat met een willekeurige bemonsteringsvolgorde. En SRAM is statisch willekeurig toegankelijk geheugen. ROM en DRAM ondersteunen opslag, maar gegevens daarop kunnen niet worden gewijzigd en daarom worden er programma's in geladen die het systeem starten. ROM kan worden beschouwd als onderdeel van het RAM van het systeem en een deel van elke balk heeft een adresruimte voor het laden van de belangrijkste software.

RAM is op zichzelf een microschakeling. Er zijn enkelzijdige en dubbelzijdige strips waarop de modules aan één of beide zijden zijn geplaatst.

Aanbevolen: