Kan Skype Worden Gehackt?

Inhoudsopgave:

Kan Skype Worden Gehackt?
Kan Skype Worden Gehackt?

Video: Kan Skype Worden Gehackt?

Video: Kan Skype Worden Gehackt?
Video: Взломать скайп очень просто... часто мы сами помогаем сделать это. 2024, Mei
Anonim

Elk programma, inclusief Skype, heeft zijn gaten. De essentie van de kwetsbaarheden ligt in het feit dat via hen het programma kan worden gehackt. En in dit geval moet u weten hoe u uw Skype-account kunt beschermen.

Kan Skype worden gehackt?
Kan Skype worden gehackt?

Wat is Skype

Skype is een gratis programma waarmee u kunt communiceren met uw dierbaren, vrienden, familieleden over de hele wereld. Het is mogelijk om zowel via chat als met behulp van een webcam of microfoon te communiceren. Met Skype kunt u ook bellen naar mobiele telefoons.

Net als elk ander programma kan Skype worden blootgesteld aan verschillende soorten aanvallen. Er zal altijd iemand zijn die het Skype-account van iemand anders wil hacken.

Hoe u uw Skype-account kunt beveiligen

Door de login van uw Skype of het e-mailadres waarop het account is geregistreerd te kennen, kunnen aanvallers toegang krijgen tot uw persoonlijke gegevens. Er zijn verschillende manieren om uw Skype-account te beveiligen.

De eerste optie is om de berichtgeschiedenis te wissen. Dit kan door in het menu het item "Extra" te selecteren, ga dan naar de instellingen, selecteer "Chats en SMS", open aanvullende instellingen en klik op de knop "Geschiedenis wissen".

Dit zal helpen om uw persoonlijke correspondentie enige tijd geheim te houden voor kwaadwillenden, lang genoeg om uw e-mailadres en andere gegevens te wijzigen. Maar voordat u alle berichten wist, moet u nadenken: als de gevolgen van het verwijderen van de correspondentie voor u erger zijn dan wanneer iemand uw berichten kan zien, kunt u deze optie beter overslaan.

Een betrouwbaardere manier is om een nieuw e-mailadres als hoofdadres in te stellen. Voor gegarandeerde bescherming moet u een andere e-mail maken, die op geen enkele manier met de huidige e-mail mag worden geassocieerd. Daarna moet je naar de officiële Skype-website gaan en het hoofd-e-mailadres wijzigen in het adres dat je zojuist hebt gemaakt.

Bovendien mag u dit adres nooit gebruiken, met iemand delen of u ermee registreren op andere sites. Het moet anoniem zijn en alleen voor Skype worden gebruikt - anders werkt de "magie" niet.

Als je Gmail gebruikt, is er nog een goede troef: tweestaps-e-mailauthenticatie. Zelfs als iemand uw wachtwoord via Skype te weten komt, heeft deze geen toegang tot uw e-mail zonder een bevestigingscode, aangezien de code alleen naar de mobiele telefoon van de accounteigenaar komt.

Het is eenvoudig om deze functie in te schakelen: ga naar je e-mailinstellingen, selecteer 'Accounts en import' en vervolgens 'Andere Google-accountinstellingen'. En schakel vervolgens in het gedeelte "Beveiliging" authenticatie in twee stappen in.

En tot slot kunt u zelf antivirussoftware installeren die verdachte sites en bestanden blokkeert, waardoor niet alleen uw Skype, maar ook uw computer als geheel wordt beschermd.

Aanbevolen: