Schalen Uitschakelen?

Inhoudsopgave:

Schalen Uitschakelen?
Schalen Uitschakelen?

Video: Schalen Uitschakelen?

Video: Schalen Uitschakelen?
Video: Verhoudingen - Schaal 2024, Mei
Anonim

De zoomfunctie bestaat zodat de pc-gebruiker een of ander object of een deel ervan in meer detail kan bekijken. Als de monitor een voldoende grote diagonaal heeft, is deze functie niet meer nodig.

Schalen uitschakelen?
Schalen uitschakelen?

Noodzakelijk

toegang tot computerinstellingen

instructies:

Stap 1

Om schalen in het spel uit te schakelen, wijzigt u de resolutie-instellingen via het menu zodat deze overeenkomt met de waarde van deze parameter die is ingesteld in de bureaubladeigenschappen. Zorg er ook voor dat de beeldverhouding behouden blijft, zodat het beeld niet uitrekt wanneer je het spel start. Dit gebeurt wanneer de videokaart de resoluties die beschikbaar zijn in het gamemenu niet ondersteunt.

Stap 2

Als het beeld vervormd is, is het raadzaam om te proberen het adapterstuurprogramma bij te werken of de monitorresolutie te wijzigen in de juiste, terwijl er zwarte strepen verschijnen langs de linker- en rechterrand (in zeldzame gevallen langs de onder- en bovenkant), wat zal worden verwijderd wanneer de resolutie-instellingen worden teruggezet naar de normale status voor het apparaat. Meestal treden dergelijke problemen op bij het uitvoeren van oude games op laptops of computers met een breedbeeldmonitor in de configuratie (zelden - met een verticaal langwerpige, maar dergelijke modellen worden ook gevonden).

Stap 3

Als u schalen voor toepassingen op Windows wilt uitschakelen, zoekt u de snelkoppeling om het aangepaste programma te starten. Open hiervoor de eigenschappen van de snelkoppeling op het bureaublad, die meestal alleen wordt gebruikt voor startfuncties, en klik op de knop "Object zoeken".

Stap 4

Nadat u zich in de map met de installatiebestanden bevindt, selecteert u de eigenschappen van het bestand met de extensie.exe waarnaar uw snelkoppeling verwijst. Open compatibiliteitsinstellingen en ga naar opties. Selecteer "Schalen met hoge resolutie uitschakelen" in het menu dat wordt geopend. Pas uw wijzigingen toe en sla ze op.

Stap 5

Wijzig de resolutie van uw monitor naar de optimale waarde, nadat u alle beschikbare hulpprogramma's in "Toegankelijkheid" hebt uitgeschakeld. Soms vindt zoomen ook plaats wanneer het schermtoetsenbord is ingeschakeld.

Aanbevolen: