Hoe Video Op Dvd Te Maken En Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Video Op Dvd Te Maken En Te Branden
Hoe Video Op Dvd Te Maken En Te Branden

Video: Hoe Video Op Dvd Te Maken En Te Branden

Video: Hoe Video Op Dvd Te Maken En Te Branden
Video: Hoe brand je een .iso bestand op een DVD ? 2024, Mei
Anonim

Veel mensen maken graag amateurvideo's met familiefoto's, afleveringen van vriendschappen, enz. Voor een comfortabelere kijkervaring is het bewerken van het beeldmateriaal en het branden op dvd vereist.

Hoe video op dvd te maken en te branden
Hoe video op dvd te maken en te branden

instructies:

Stap 1

De eerste taak is om de video zelf te maken. Gebruik hiervoor een van de bewerkingsprogramma's. De eenvoudigste optie is om Windows Movie Maker te gebruiken, een standaard Windows-programma. Krachtigere alternatieven zijn onder meer Pinnacle Studio, Ulead Video Studio, Nero Vision, Sony Vegas, enz.

Stap 2

Start de door jou gekozen videomaker. Gebruik het menu "Bestand" -> "Openen" (of "Importeren") om de gewenste video toe te voegen aan het toepassingsbord. Gebruik de juiste tools om onnodige scènes bij te snijden, een muzieknummer toe te voegen, bepaalde visuele effecten toe te passen, enz.

Stap 3

Sommige videobewerkingsprogramma's hebben een functie voor het branden van dvd's. Als de editor die u gebruikt deze optie heeft, gebruik deze dan. Als dat niet het geval is, slaat u de video op door "Bestand" -> "Opslaan als" (of "Exporteren") te selecteren. Gebruik daarna een apart programma om video op dvd te branden. Onder hen zijn AVS Disc Creator, Nero Vision, Sony DVD Architect Pro, Ulead DVD Workshop, enz.

Stap 4

Voer de door u gekozen software voor het maken van dvd's uit. Maak een nieuw project met behulp van het menu Bestand en voeg vervolgens de video toe die u op schijf wilt branden. U kunt meerdere bestanden toevoegen en ze in de gewenste volgorde sorteren.

Stap 5

Ga vervolgens verder met het maken van een schijfmenu. Kies een van de kant-en-klare sjablonen, indien beschikbaar, of maak er zelf een. Selecteer de achtergrond, stel de gewenste kleuren en lettertype in, geef de menu-items een naam. Geef indien nodig bovendien een muziekbestand op dat op de achtergrond klinkt.

Stap 6

Daarna kunt u zien wat er als resultaat is gebeurd. Als u ergens niet tevreden over bent, gaat u terug naar het vorige bewerkingspunt en brengt u wijzigingen aan. Als alles in orde is, gaat u verder met het schrijven naar schijf. Selecteer de te gebruiken schijf (als er meerdere zijn), configureer de vereiste opname-instellingen en klik op de overeenkomstige knop om het proces te starten.

Aanbevolen: