Twee Monitoren Gebruiken

Inhoudsopgave:

Twee Monitoren Gebruiken
Twee Monitoren Gebruiken

Video: Twee Monitoren Gebruiken

Video: Twee Monitoren Gebruiken
Video: Twee of meer monitors gebruiken met één computer in Windows 10 | @HPSupport 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers hebben het erg handig gevonden om meerdere monitoren tegelijkertijd te gebruiken. Dit maakt het in veel situaties veel gemakkelijker om achter een computer te werken.

Twee monitoren gebruiken
Twee monitoren gebruiken

Noodzakelijk

video signaal kabel

instructies:

Stap 1

Twee relatief kleine schermen kunnen gemakkelijk één grote monitor vervangen. Soms kunt u door een tweede monitor aan te sluiten meerdere functies van één computer tegelijkertijd gebruiken.

Stap 2

Moderne videoadapters in systeemeenheden bevatten twee hoofdconnectoren: DVI en VGA. Soms zijn er videokaarten met HDMI-uitgang (deze poort vind je in nieuwe videoadapters).

Stap 3

De meeste monitoren hebben VGA- en DVI-poorten. Dat laatste komt veel minder vaak voor. Als je een situatie hebt waarin beide monitoren alleen een VGA-poort hebben en de videoadapter een VGA + HDMI-kit bevat, heb je een bepaalde set apparaten nodig voor een succesvolle verbinding.

Stap 4

U kunt HDMI-uit en VGA-in aansluiten met behulp van een VGA-DVI-kabel en een DVI-HDMI-adapter. Schaf de benodigde set adapters en kabels aan, afhankelijk van de beschikbaarheid van bepaalde connectoren.

Stap 5

Sluit beide monitoren aan op de videokaart van de systeemeenheid. Zet uw computer en beeldschermen aan. Hoogstwaarschijnlijk zal na het laden van het besturingssysteem een identieke afbeelding op beide monitoren verschijnen. Als alleen de bureaubladachtergrondafbeelding zichtbaar is op een van de schermen zonder snelkoppelingen en cursor, ondersteunt uw videokaart geen tweekanaalsbediening. In dit geval kunt u niet twee monitoren tegelijk gebruiken.

Stap 6

Er kunnen twee verschillende synchrone monitormodi worden geactiveerd. Open Schermresolutie aanpassen in het menu Vormgeving en persoonlijke instellingen in het Configuratiescherm.

Stap 7

Selecteer Weergave uitbreiden. Met deze instelling kunt u verschillende schermvullende toepassingen tegelijkertijd uitvoeren, die elk op een apart scherm worden weergegeven.

Stap 8

Als u Dubbele schermen selecteert, wordt hetzelfde signaal naar beide monitoren verzonden. Deze instelling wordt meestal gebruikt om beelden uit te voeren naar een breedbeeld-tv of projector.

Aanbevolen: