Een Lintkabel Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Lintkabel Plaatsen
Een Lintkabel Plaatsen

Video: Een Lintkabel Plaatsen

Video: Een Lintkabel Plaatsen
Video: IDC Ribbon Cable Assembly 2024, Mei
Anonim

Een flatcable wordt een flatcable genoemd die verschillende elementen en blokken in een computer en andere elektronische apparaten met elkaar verbindt. Bij het zelf monteren, upgraden of repareren van een computer moet de gebruiker de kabels loskoppelen en aansluiten. Als u ze verkeerd aansluit, kan de computer defect raken.

Een lintkabel plaatsen
Een lintkabel plaatsen

instructies:

Stap 1

Om ervoor te zorgen dat de kabel niet verkeerd kan worden ingevoerd, worden meestal zogenaamde sleutels in het ontwerp geïntroduceerd - uitsteeksels en groeven die alleen een correcte installatie mogelijk maken. Desalniettemin kunnen sommige apparaten nog steeds verkeerd zijn aangesloten, bijvoorbeeld als u twee apparaten op één IDE-kabel aansluit. De middelste connector op de lintkabel mag geen sleutel bevatten, waardoor het moeilijk is om het apparaat aan te sluiten.

Stap 2

Bekijk de lus goed - de eerste draad is rood. Kijk dan naar de connector van het aangesloten apparaat, daarop zijn de eerste pin en de laatste gemarkeerd met cijfers. De gekleurde draad op het lint moet overeenkomen met de eerste pin van de connector.

Stap 3

Zelfs met de juiste aansluiting van twee apparaten op dezelfde lus, werken ze mogelijk niet of werken ze met storingen als de jumpers er verkeerd op zijn ingesteld. Op het apparaat dat is aangesloten op het einde van de lus, moet de jumper in de masterpositie staan. Op het tweede apparaat dat op de middelste connector is aangesloten, wordt de jumper in de slave-positie geplaatst. Als een harde schijf en een dvd aan één lus "hangen", dan moet de harde schijf de master zijn, deze is aangesloten op het einde van de lus.

Stap 4

Gebruik geen kracht bij het aansluiten van de lus. Als het blok niet wordt meegeleverd, betekent dit dat je het andersom plaatst, of dat je de contacten niet nauwkeurig hebt uitgelijnd. Heel vaak moet je de lus bijna door aanraking verbinden, wat problemen veroorzaakt. Houd de lintconnector bij de randen vast en voel de randen van de bijpassende connector met uw vingertoppen. Schud vervolgens de schoen voorzichtig, lijn deze uit met de connector en plaats deze voorzichtig. Met de juiste aansluiting voelt u dat deze ongeveer 5 mm is binnengekomen.

Stap 5

Het aansluiten van SATA-kabels levert meestal geen problemen op, omdat hun pads niet verkeerd kunnen worden geplaatst. Velen van hen hebben een speciale metalen clip, waarmee u de kabel steviger kunt bevestigen. Omdat er altijd maar één apparaat op een SATA-kabel is aangesloten, hoeft u zich geen zorgen te maken over de positie van de jumpers. Vergeet niet dat SATA-apparaten ook hun eigen stroomaansluiting hebben. Als uw computer alleen oude stroomaansluitingen (MOLEX) heeft, heeft u een speciale adapter nodig.

Aanbevolen: