Hoe U Uw Computer Kunt Opruimen Van Onnodige Dingen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Kunt Opruimen Van Onnodige Dingen
Hoe U Uw Computer Kunt Opruimen Van Onnodige Dingen

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Opruimen Van Onnodige Dingen

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Opruimen Van Onnodige Dingen
Video: Computer sneller maken/opschonen (Tips Windows 10) - Hulpstation, computerhulp aan huis 2024, Mei
Anonim

Voor een stabiele werking van het besturingssysteem wordt aanbevolen om de harde schijf regelmatig te reinigen van onnodige bestanden. Hier zijn speciale programma's voor, maar u kunt dit proces zelf uitvoeren.

Hoe u uw computer kunt opschonen van onnodige dingen
Hoe u uw computer kunt opschonen van onnodige dingen

Noodzakelijk

Advanced SystemCare, CCleaner

instructies:

Stap 1

Gebruik om te beginnen de mogelijkheden van het Windows-besturingssysteem om de harde schijf vrij te maken van vuil. Druk op de toetsen Win en E. Het venster Deze computer wordt geopend. Klik met de rechtermuisknop op de partitie van de harde schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd en open de eigenschappen ervan.

Stap 2

Selecteer het tabblad Algemeen en klik op de knop Schijfopruiming. Wacht terwijl het systeem extra (ongebruikte) bestanden vindt. Selecteer de bestandsgroepen die u wilt verwijderen en klik op OK.

Stap 3

Gebruik CCleaner of RegCleaner om het register te repareren en op te schonen. U kunt deze bewerking zelf uitvoeren als u precies weet wat en hoe u moet verwijderen.

Stap 4

Start CCleaner en klik op de knop Scannen. Klik na het voltooien van dit proces op de knop "Verwijderen".

Stap 5

Helaas is het verwijderen van ongebruikte bestanden en het opschonen van het register niet voldoende om systeemrommel volledig te verwijderen. Installeer het Advanced System Care-programma. Voer deze applicatie uit.

Stap 6

Ga naar het Windows Cleanup-menu. Vink de vakjes naast alle vier de items aan. Klik op de knop Scannen om naar onnodige bestanden te zoeken. Wacht tot dit proces is voltooid. Klik op de knop "Repareren" om fouten in het besturingssysteem te herstellen en onnodige bestanden te verwijderen.

Stap 7

Ga naar het menu Systeemdiagnose. Activeer de volgende items: optimalisatie, beveiliging en beveiligingsanalyse. Herhaal het algoritme dat in de vorige stap is beschreven voor het oplossen van problemen.

Stap 8

Open het menu Hulpprogramma's en selecteer het item Cleaner. Klik op de knop "Volgende" nadat u de vereiste harde schijven hebt opgegeven. Nadat u de status van de schijf hebt geanalyseerd, klikt u op de knop "Volgende". Selecteer "Permanent verwijderen" en klik op de knop "Nu verwijderen". Wacht tot de wizard Schijfopruiming is voltooid.

Aanbevolen: