Hoe U Onnodige Dingen Op Uw Computer Kunt Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe U Onnodige Dingen Op Uw Computer Kunt Verwijderen
Hoe U Onnodige Dingen Op Uw Computer Kunt Verwijderen

Video: Hoe U Onnodige Dingen Op Uw Computer Kunt Verwijderen

Video: Hoe U Onnodige Dingen Op Uw Computer Kunt Verwijderen
Video: DIT GEHEIM TE WETEN, gooi je nooit meer een niet-werkende computervoeding weg! 2024, Mei
Anonim

U moet op verschillende manieren onnodige bestanden/programma's van uw computer verwijderen. Het is een feit dat sommige bestanden eenvoudig kunnen worden verwijderd door ze aan de prullenbak toe te voegen, maar de software vereist bijvoorbeeld correcte verwijdering met behulp van het verwijderprogramma.

Verwijderen
Verwijderen

instructies:

Stap 1

Sommige bestanden kunnen worden verwijderd door ze eenvoudigweg zonder gevolgen toe te voegen aan de prullenbak. Deze categorie omvat: documenten, muziekbestanden, afbeeldingen, enz. In het algemeen vrijwel alle bestanden die niet gerelateerd zijn aan het besturingssysteem en die niet geïnstalleerd hoefden te worden met het installatieprogramma (setup).

Stap 2

Als er onnodige programma's zijn, moeten deze in de regel correct worden verwijderd via "Programma's toevoegen of verwijderen". U moet er als volgt naartoe gaan: Start - Configuratiescherm - Programma's toevoegen of verwijderen. Daar moet je het programma zoeken en verwijderen. Bovendien kan bijna elk programma worden verwijderd door het te zoeken in de lijst: Start - Alle programma's. Of in haar adresboek. Er zou een verwijderprogramma moeten zijn (meestal Uninstall genoemd).

Stap 3

Maar soms gebeurt het dat de software geen verwijderprogramma heeft en er zelfs geen manier is om het correct te verwijderen via Programma's toevoegen of verwijderen. Dit geldt in het bijzonder voor Kaspersky Anti-Virus en enkele andere programma's. U moet een dergelijke toepassing correct verwijderen via een speciaal hulpprogramma. Meestal moet het zich op de officiële website van het programma bevinden.

Stap 4

Ook moet de categorie van onnodige bestanden veel tijdelijke bestanden of overblijfselen van oude programma's, enz. bevatten. Het is problematisch om ze in het systeem te vinden en soms bevinden ze zich bij de echt noodzakelijke bestanden. Dergelijke bestanden (indien lange tijd genegeerd) kunnen veel ruimte op de harde schijf in beslag nemen en soms zelfs programmaconflicten veroorzaken. Het is raadzaam om deze te verwijderen met behulp van speciale hulpprogramma's. Bijvoorbeeld IObit Security 360. Na analyse zal het programma een lijst met bestanden weergeven (register, tijdelijke map, tijdelijke bestanden van internet, enz.) en een keuze bieden welke te verwijderen.

Aanbevolen: