Printercartridges Bijvullen

Inhoudsopgave:

Printercartridges Bijvullen
Printercartridges Bijvullen

Video: Printercartridges Bijvullen

Video: Printercartridges Bijvullen
Video: how to refill 12a cartrage in hindi / HP Laserjet P1005 Toner Cartridge Refill 2024, Mei
Anonim

Er zijn drie hoofdtypen printers voor personal computers: laser, dot-matrix en inkjet. Laserprinters gebruiken een speciaal poeder dat toner wordt genoemd. Dot matrix - inktlint, zoals in elke typemachine. Maar de goedkoopste inkjetprinters laten een vlek op het papier achter door druppeltjes vloeibare verf. Cartridges voor hen kunnen worden bijgevuld.

Printercartridges bijvullen
Printercartridges bijvullen

Noodzakelijk

  • - speciale inkt
  • - medische spuit
  • - latex handschoenen

instructies:

Stap 1

Ontdek het exacte model en de fabrikant van uw printer. De cartridges, dat wil zeggen de inkttanks, verschillen van elkaar. En op dezelfde manier verschillen de samenstellingen van de kleurstof daarin. Zoek daarom de documentatie voor uw apparaat, die het model aangeeft, bijvoorbeeld Canon IP-1800. Verwijder zowel de zwarte als de kleurencartridge uit de printer. In sommige printermodellen zijn er niet twee, maar vier of zes cartridges - u moet ze allemaal verwijderen. Wikkel ze vervolgens in papier en plaats ze in een plastic zak of plastic bak.

Stap 2

Koop geschikte inkt in elke computerwinkel. Hiervoor komt het model van de printer of de cartridges die je eruit hebt gehaald goed van pas. De vulmethode kan heel verschillend zijn, van flesjes tot spuitcapsules. Zorg in ieder geval voor medische spuiten met een inhoud van 5 kubieke centimeter (één voor elke kleur) en rubberen handschoenen - dit zal je helpen om geen vlekken op je handen te krijgen.

Stap 3

Leg uw accessoires neer op een handige vrije tafel: inkt, patronen, spuiten. Cartridges voor inkjetprinters zijn afzonderlijk, wanneer voor elke kleur een aparte container wordt gebruikt, of gecombineerd. De gecombineerde zijn meestal groter en breder van formaat, een ervan bevat alleen zwarte inkt en de tweede bevat drie secties voor de drie primaire kleuren. Het is geel, blauw en karmozijn.

Stap 4

Verwijder de plastic tape met het patroonnummer vanaf de bovenkant. Daaronder ziet u inkepingen of zelfs gaten voor het vullen van inkt met een rubberen stop. Pak de naald en prik, niet te diep, driekwart van de patroon in de groef. Dit is nodig om het restniveau en de kleur van de inkt te zien door de markeringen op de naald te volgen en om de plaats waar de vloeistof moet worden gegoten duidelijk te maken. Als dit voor de zwarte cartridge minder belangrijk is, dan zullen de gemengde kleuren ervoor zorgen dat de printer niet gebruikt kan worden voor de kleurencartridge.

Stap 5

Trek ongeveer vier blokjes verfvloeistof in de spuit. Op dit punt zou u al precies moeten weten waar de cartridge voor de overeenkomstige kleur zich bevindt. Druk langzaam de zuiger in, terwijl de bewerking op gewicht wordt uitgevoerd - de spuitmonden, waaruit inkt op het papier spat, mogen nergens door worden ingedrukt, het is ook onwenselijk om ze met uw vingers aan te raken. Herhaal de procedure met elk van de kleuren.

Stap 6

Installeer de cartridges in de printer en start deze op. Probeer iets af te drukken. Soms is het de moeite waard om de service "Kopreiniging" uit te voeren.

Aanbevolen: