Hoe Het .nef-formaat Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Het .nef-formaat Te Openen
Hoe Het .nef-formaat Te Openen

Video: Hoe Het .nef-formaat Te Openen

Video: Hoe Het .nef-formaat Te Openen
Video: How to preview Nikon RAW or NEF files for windows 7 2024, Mei
Anonim

Het.nef-formaat is een specifiek formaat voor foto's die zijn gemaakt met behulp van Nikon-technologie. Het kan worden geopend met verschillende professionele fotobewerkingsprogramma's en een aantal gratis applicaties.

Hoe het.nef-formaat te openen
Hoe het.nef-formaat te openen

Veel gebruikers van moderne fotoapparatuur worden geconfronteerd met de noodzaak om specifieke formaten waarin foto's worden opgeslagen, te openen en te converteren. Een sprekend voorbeeld zijn moderne Nikon camera's, waardoor beelden in het.nef-formaat worden opgeslagen. Dit formaat zorgt voor een maximale beeldkwaliteit, wat de belangrijkste reden is voor het gebruik ervan. Gewone gebruikers hebben echter grote problemen, omdat ze na het kopiëren van foto's naar een computer de mogelijkheid hebben om ze te openen en te bekijken. Standaardtoepassingen en afbeeldingseditors ondersteunen de opgegeven extensie eenvoudigweg niet, dus ze kunnen geen afbeeldingen openen.

Professionele software gebruiken om het.nef-formaat te openen

Een veelgebruikte manier om.nef-afbeeldingen te openen en te converteren, is door professionele afbeeldingseditors te gebruiken. Ze ondersteunen alle afbeeldingsextensies, inclusief die formaten die alleen met bepaalde technieken zijn gemaakt. Bestanden in het opgegeven formaat zijn vrij zwaar, omdat de afbeeldingen de maximale kwaliteit behouden, maar na opening in een professionele editor kan hun grootte tijdens de conversie worden verkleind. Het meest gebruikte betaalde programma voor het openen van het.nef-formaat is Adobe Photoshop. Daarnaast wordt soms gebruik gemaakt van een speciaal professioneel programma genaamd Nikon View. Het nadeel van deze editors zijn hun kosten, want voor de gemiddelde gebruiker betekent dit constante extra kosten, terwijl de programma's zelf alleen nodig zijn voor professionele ontwerpers.

Toepassing van gratis programma's

Er zijn verschillende gratis app-alternatieven waarmee je.nef-foto's kunt openen. Houd er rekening mee dat bij het gebruik ervan de mogelijkheid om bestanden te converteren vaak beperkt is. Een van de eenvoudigste en populairste programma's van dit type is FastStone Image Viewer. Het wordt niet alleen gekenmerkt door een gegarandeerd positief resultaat, maar ook door eenvoud en gebruiksgemak. Dit programma moet op uw eigen computer worden geïnstalleerd en vervolgens alle bestanden die u wilt openen in één map plaatsen. Daarna volstaat het om het geïnstalleerde programma te openen, het item "Openen" in het menu "Bestand" te selecteren en alle afbeeldingen in de map te selecteren.

Aanbevolen: