Hoe De Laserkop Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Laserkop Te Vervangen?
Hoe De Laserkop Te Vervangen?

Video: Hoe De Laserkop Te Vervangen?

Video: Hoe De Laserkop Te Vervangen?
Video: Achterzijde van uw auto vervangen (differentieel) 2024, Mei
Anonim

De laserkop is een van de belangrijkste componenten van de cd/dvd-drive en gameconsoles. Het is ontworpen om informatie van schijven te lezen/schrijven. Breuk kan het gevolg zijn van lensstof of troebeling.

Hoe de laserkop te vervangen?
Hoe de laserkop te vervangen?

Noodzakelijk

werkende laserkop

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de lintkabel die op de laserkop is aangesloten goed werkt, verwijder vervolgens de bovenklep van het hulpstuk en demonteer de schijf om de kop te verwijderen. Als niet alleen de kop zelf, maar ook de lus defect is, verwijder dan de schijf om deze te vervangen. Koppel deze los, schuif de witte vergrendeling op de actuator naar rechts en verwijder deze.

Stap 2

Verwijder vervolgens de laserkop van de geleiders, deze worden vastgehouden met een speciale clip. In dit geval moet u de plaatsing van de afstelringen onthouden om problemen met hun afstelling later te voorkomen. Markeer hun positie met een marker.

Stap 3

Verwijder de clip, maak het lint los, schuif hiervoor de vergrendelingen om de laserkop te verwijderen. Vervolgens moet u de defecte kop vervangen. Installeer een bruikbare kop in de omgekeerde volgorde van verwijderen.

Stap 4

Pas indien nodig de PS2-laserkop aan. Controleer eerst of het werkt. Om dit te doen, moet u de weerstand van de laserspoelen meten. De waarde moet ongeveer 5 ohm zijn, als een van de waarden minder dan 5 ohm is, leest de kop geen schijven. Als beide waarden minder dan 2 ohm zijn, dan is de kop volledig defect.

Stap 5

Pas de variabele weerstanden aan als de spoelen in orde zijn. Meet eerst de weerstand en verander de waarde met een bepaald bedrag, test de probleemschijven. Wijzig de waarde niet meer dan 20% van het origineel.

Stap 6

Plaats de kop terug in de drive, verwijder hiervoor de lintkabel en koppel de stroomkabel los, draai de bouten los. Til de schijfkap op, verwijder de bevestigingssticker. Verwijder vervolgens de magnetische spoel. Til het deksel van de schijflade op. Verwijder de lipjes op de kopgeleiders.

Stap 7

Trek de bevestigingsbeugel tegelijkertijd opzij en omhoog. Koppel de lintkabel van de laserbesturing los, til de besturingssleden op, verwijder de leeskop uit de lade. Nadat u de laser hebt vervangen, zet u deze in omgekeerde volgorde weer in elkaar.

Aanbevolen: