Hoe De Laserkop Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Laserkop Te Controleren?
Hoe De Laserkop Te Controleren?

Video: Hoe De Laserkop Te Controleren?

Video: Hoe De Laserkop Te Controleren?
Video: Is Your Laser Level Really Level? How to Check 2024, Mei
Anonim

De bruikbaarheid van de laserkop beïnvloedt het vermogen om cd's te lezen die informatieve gegevens of video- of audiobestanden bevatten. Als de schijf niet opengaat, is het tijd om de laserkop te controleren.

Hoe de laserkop te controleren?
Hoe de laserkop te controleren?

Het is nodig

  • - een draaitafel met laserkop;
  • - een computer met toegang tot het wereldwijde netwerk;
  • - speciaal vet;
  • - schroevendraaier;
  • - cd.

instructies:

Stap 1

Koppel de Slide-motor los van de draaitafel (het schema van de draaitafel is te vinden in de gebruiksaanwijzing die bij de omvormer is geleverd of op internet).

Stap 2

Controleer de laserkoptandwielen en -geleiders. Als er geen smeermiddel is, breng het dan aan.

Stap 3

Breng een spanning van 1-5 W aan op de schuifmotor, die de laserkop in beweging zet (deze begint te bewegen van de beginpositie naar de eindpositie en terug). Als het niet mogelijk is om spanning aan te brengen, probeer dan de roterende as met de hand te draaien.

Stap 4

Als u een knettergeluid of merkbaar slippen hoort wanneer de as beweegt, kan dit erop wijzen dat de tandwielen, motor of riemen beschadigd zijn. Inspecteer daarom de tandwielen zorgvuldig om de aanwezige mechanische schade te identificeren. Controleer vervolgens de riemen: ze moeten een betrouwbare bewegingsoverdracht bieden, anders zal dit element slippen, waardoor de schijf met tussenpozen wordt gelezen. Op voorwaarde dat er een "dood punt" in de draaitafelmotoren is, zal de CD in schokken spelen: dat wil zeggen, spontane bevriezingen of sprongen zijn op elk moment mogelijk. Corrigeer eventuele gedetecteerde storingen in de motor, riemen of versnellingen door de defecte elementen te vervangen door nieuwe.

Aanbevolen: