Het BIOS Bijwerken Vanaf Een Diskette

Inhoudsopgave:

Het BIOS Bijwerken Vanaf Een Diskette
Het BIOS Bijwerken Vanaf Een Diskette

Video: Het BIOS Bijwerken Vanaf Een Diskette

Video: Het BIOS Bijwerken Vanaf Een Diskette
Video: НЕ ЗАГРУЖАЕТСЯ С ФЛЕШКИ? 100% решение! BIOS и UEFI 2024, Mei
Anonim

Het updaten (flashen) van het BIOS is een nogal gevaarlijke operatie die, indien onjuist uitgevoerd, kan leiden tot het falen van het moederbord. Daarom mag deze operatie niet worden uitgevoerd zonder speciale noodzaak. Voordat u aan het werk gaat, moet u de informatie bestuderen over de problemen die zich tijdens de update kunnen voordoen en hoe u deze kunt oplossen.

Het BIOS bijwerken vanaf een diskette
Het BIOS bijwerken vanaf een diskette

instructies:

Stap 1

U hoeft de bewerking alleen te starten tijdens de periode dat de stroomstoring zo min mogelijk is, omdat het onverwerkte BIOS niet werkt. Het is het beste om een onafhankelijke stroombron te hebben. De BIOS-updatemethode vanaf een DOS-diskette is de veiligste. Het wordt als volgt uitgevoerd.

Stap 2

Formatteer onder Windows een betrouwbare lege diskette met behulp van de modus MS-DOS Boot Disk maken. Schrijf er twee bestanden op: het knipperende programma (de naam van het bestand hangt af van het type BIOS - bijvoorbeeld amdflash.exe) en het bestand met het nieuwe BIOS (beide bestanden moeten van de website van de fabrikant van het moederbord worden gehaald).

Stap 3

Start uw computer opnieuw op en druk op de Del-toets om het BIOS te openen. Reset het op een van de volgende drie manieren: 1) door de batterij die de CMOS van stroom voorziet een paar minuten te verwijderen, 2) met behulp van een jumper, 3) in de BIOS-instellingen in het gedeelte Standaard CMOS Setup, selecteer Load Defaults BIOS.

Stap 4

Schakel vervolgens de BIOS-cachefuncties uit door het item System BIOS Cacheable in BIOS Setup en het item Video BIOS Cacheable onder Chipset Features Setup te wijzigen. Als de schijf is uitgeschakeld, schakelt u deze in en selecteert u de eerste keer opstarten ervan in het gedeelte BIOS Features Setup. Sluit het BIOS af, sla de instellingen op en start de computer opnieuw op zonder de diskette uit het diskettestation te verwijderen.

Stap 5

Typ na het inloggen in DOS A:> dir en druk op Enter. Er verschijnt een lijst met bestanden op de diskette, waaronder de knipperende bestanden (in dit geval amdflash.exe) en het nieuwe BIOS. Typ het commando A:> awdflash /? en druk op Enter. Kijk eens goed naar de lijst met toetsen en hun functies voor het awdflash-programma dat verschijnt.

Stap 6

Typ het commando: A:> awdflash newbios.bin oldbios.bin / py / sy / cc / cp / cd / e en druk op Enter. Schrijf in deze opdracht in plaats van newbios.bin de naam van het nieuwe BIOS-bestand dat moet worden toegepast. Het oude BIOS wordt opgeslagen in het bestand oldbios.bin. Het knipperen duurt enkele minuten. Daarna, nadat u ervoor heeft gezorgd dat het bestand oldbios.bin naar de diskette is geschreven, start u het systeem opnieuw op en stelt u de gewenste parameters voor de werking ervan in het BIOS in.

Stap 7

Als het BIOS na de update niet werkt, onderneem dan corrigerende maatregelen. In bijzonder moeilijke gevallen moet u contact opnemen met het servicecentrum. Het bijwerken van het BIOS is dus geen moeilijke taak, maar een gevaarlijke. Daarom moet u het alleen in speciale gevallen gebruiken en tegelijkertijd duidelijk begrijpen wat u moet doen in geval van storing.

Aanbevolen: